Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο OAED Crowdhackathon – Ποιοι είναι οι νικητές

To be a part of hack OAED Crowdhackathon συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον ομάδων και startups από όλη την Ελλάδα, καθώς και μεμονωμένων συμμετεχόντων. Συμμετείχαν startup εταιρείες, προγραμματιστές, ερευνητές, ομάδες φοιτητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, επαγγελματίες, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων.

Το διήμερο 04–05 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή ο πρώτος υβριδικός μαραθώνιος καινοτομίας ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ, be a part of hack OAED Crowdhackathon. Το be a part of hack OAED Crowdhackathon, σεβόμενο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διοργανώθηκε υβριδικά, με την συμμετοχή των διαγωνιζομένων τόσο στο Innovathens, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όσο και απομακρυσμένα, με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών συμμετοχικότητας και ανοικτής καινοτομίας, καθώς και τη χρήση συνεργατικών εργαλείων και ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας be a part of hack OAED Crowdhackathon που αποτελεί την πρώτη δράση ανοιχτής καινοτομίας του ΟΑΕΔ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε τομείς ενδιαφέροντος του, υλοποιήθηκε με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

To be a part of hack OAED Crowdhackathon συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον ομάδων και startups από όλη την Ελλάδα, καθώς και μεμονωμένων συμμετεχόντων. Συμμετείχαν startup εταιρείες, προγραμματιστές, ερευνητές, ομάδες φοιτητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, επαγγελματίες, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων.

Η έναρξη του μαραθωνίου καινοτομίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 04 Δεκεμβρίου με το Kick Off Meeting, στο οποίο συμμετείχαν απομακρυσμένα, αλλά και με φυσική παρουσία πάνω από 130 συμμετέχοντες, διαγωνιζόμενοι, ομάδες, μέντορες και φορείς υποστήριξης.

Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν σε 24 ώρες τις εφαρμογές και προτάσεις τους και την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους. Συνολικά παρουσίασαν 13 ομάδες, κάποιες από τις οποίες δημιουργήθηκαν και κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου και 5 από αυτές διακρίθηκαν. Οι ομάδες που διακρίθηκαν απέσπασαν χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 7.000 ευρώ.

Στο Kick Off Meeting απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ενώ κ. Γιώργος Καραμανώλης, Co-founder, CTO/CIO της Crowdpolicy, παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους, τις θεματικές ενότητες και τη διαδικασία του μαραθωνίου καινοτομίας be a part of hack OAED Crowdhackathon.

Στον μαραθώνιο δήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή πάνω από 25 ομάδες και 130 διαγωνιζόμενοι, ενώ την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και δια ζώσης, οι παρουσιάσεις των εφαρμογών που υλοποιήθηκαν στον μαραθώνιο καινοτομίας be a part of hack OAED Crowdhackathon.

H επιτροπή αξιολόγησης

  • Γιάννης Γεωργουλάκης, Chief Software Architect # Head of ERP R&D, Softone

Από το σύνολο των 13 ομάδων που παρουσίασαν την ιδέα τους, η επιτροπή αξιολόγησης, επέλεξε τις 5 ομάδες, οι οποίες κέρδισαν χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 7.000 ευρώ.

Την 1η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 3000 ευρώ, κέρδισε η ομάδα HireHack, η οποία πρότεινε έναν Ψηφιακό βοηθό αυτοματοποιημένης διαχείρισης βιογραφικών και δεξιοτήτων με σκοπό την παροχή προτάσεων στους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ για την βέλτιστη διαχείριση των ανέργων.

Την 2η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 2000 ευρώ, κέρδισε η ομάδα Philon, η οποία πρότεινε, το Gramatica, ένα εργαλείο που κάνει την παραγωγή κειμένου εύκολη και γρήγορη, με την χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Προορίζεται για μεγάλους οργανισμούς που επεξεργάζονται μεγάλο όγκο από έγγραφα.

Την 3η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 1000 ευρώ, κέρδισε η ομάδα Monkey Business, η οποία πρότεινε το MyOAEDjobs, το οποίο διασυνδέει μέσω ενός σύγχρονου και ευκολόχρηστου συστηματος άνεργο με εργοδότη, με έμφαση στην εξοικονόμηση χρόνου και την εξατομίκευση των αποτελεσμάτων.

Την 4η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ, για κάθε ομάδα, κέρδισαν οι ομάδες, Analog Programmers η οποία παρουσιάσε την Δημιουργία Ψηφιακής εργαλειοθήκης, υποστηρικτικά στο έργο των εργασιακών συμβούλων, με σκοπό την διαχείριση μεγάλων δεδομένων, τη ψηφιοποίηση των διεργασιών τους και το performance management αυτών, για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας τους.

Την 5η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ, κέρδισε η ομάδα JBM η οποία πρότεινε μια εφαρμογή που έχει σκοπό την βελτίωση της εύρεσης ευκαιριών εργασίας, χρησιμοποιώντας την δύναμη των βαθιών νευρωνικών δικτύων.

Από τις 25 ομάδες που δήλωσαν ενδιαφέρον, την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου παρουσίασαν οι 13 που αναφέρονται στην συνέχεια σύμφωνα με την σειρά που παρουσίασαν:

  • Idio: Πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας
  • OVIVIEW: Ψηφιοποίηση των συνεντεύξεων μέσω βίντεο-βιογραφικών (VCVs)
  • Monkey Business: MyOAEDjobs
  • Gridustry: Έξυπνη εύρεση θέσης εργασίας από το μητρώο του ΟΑΕΔ
  • Philon: Εργαλείο για την εξυπηρέτησή πελατών
  • ECOCup: Περιβαλλοντική Κάρτα Πολίτη
  • AnalogProgrammers: Labor Consultants Toolkit
  • DataMinds: Η DataMinds είναι μια κοινότητα για νέους που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον τομέα των Δεδομένων (Data Science)
  • JBM: Ανάπτυξη ενός συστήματος end-to-end εύρεσης εργασίας
  • Nable Solutions: Εκπαιδευτικές Δράσεις για εθελοντές και αναλυτικό μητρώο εθελοντών για την αναβάθμιση του επαγγελματικού προφίλ
  • Αναστασία Βασιλείου: Teach + Learn = NeosOAED
  • HireHack: Εργαλείο διαχείρισης βιογραφικών και δεξιοτήτων με σκοπό την βέλτιστη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης
  • Christos Liampas: Optimization Algorithm for Matchmaking Digital Profiles
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις