Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Publicis Groupe κάνει τους εργαζόμενους του ψηφιακούς νομάδες

Μέσω της πλατφόρμας Marcel και από το 2022, κάθε εργαζόμενος του Publicis Groupe θα μπορεί να εργάζεται από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο, για έως και έξι εβδομάδες ανά έτος.

Το Publicis Groupe ανακοίνωσε το “Work Your World”, μια παγκόσμια πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους του Ομίλου, η οποία συνδυάζει ευελιξία, ευκαιρίες και ανάπτυξη για όλους. Ξεκινώντας τον Ιανουάριο, και έχοντας στο επίκεντρο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, το πρόγραμμα θα επιτρέπει σε κάθε εργαζόμενο του Publicis Groupe να εργάζεται από οποιαδήποτε χώρα, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, για έως και 6 εβδομάδες το χρόνο.

«Έχουμε εργαστεί σκληρά για να βρούμε πώς θα μετατρέψουμε τον υβριδικό κόσμο που ζούμε και εργαζόμαστε, σε έναν τόπο γεμάτο νέες ευκαιρίες για όλους, αλλά και για το πώς θα κάνουμε το μέλλον της εργασίας πιο δημιουργικό και πιο τολμηρό. Γνωρίζουμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ξέρουμε ότι ένα νέο lockdown μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Αλλά αυτά δεν αποτελούν λόγους για να περιορίσουμε τους ορίζοντες και τις προοπτικές μας. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά, γιατί μια μέρα αυτή η κρίση θα τελειώσει και οφείλουμε στους ανθρώπους μας να κάνουμε την επαγγελματική και προσωπική τους εμπειρία στο Publicis Groupe πραγματικά μοναδική», δήλωσε ο Arthur Sadoun, παγκόσμιος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Publicis Groupe.

«Οι άνθρωποί μας παραμένουν απίστευτα ευρηματικοί, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Τους αξίζει να εργάζονται για μια εταιρεία τόσο ευρηματική, όσο είναι και οι ίδιοι. Το Work Your World θα βοηθήσει κάθε εργαζόμενο του Ομίλου να δουλεύει από οπουδήποτε σημείο στον κόσμο, με καλύτερο και πιο επιτυχημένο τρόπο, χάρη στην κλίμακα και την υποστήριξη στη διαφορετικότητα που προσφέρει η πλατφόρμα του Ομίλου μας, Marcel», δήλωσε η Carla Serrano, παγκόσμια CSO του Publicis Groupe.

Η πρωτοβουλία “Work Your World” θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022. Μέσω της πλατφόρμας Marcel, οι εργαζόμενοι θα μπορούν:

  • Να περιηγηθούν σε τοπικούς και διεθνείς προορισμούς, μοναδικά επιλεγμένους για τον καθένα από το ΑΙ λογισμικό του Marcel, σε περισσότερες από 100 χώρες, όπου το Publicis Groupe διατηρεί γραφεία.
  • Να ενημερωθούν για προσβάσιμες χώρες και τοποθεσίες, με πληροφορίες για τους τοπικούς υγειονομικούς και εργασιακούς κανονισμούς, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και προφυλάξεις πριν από το ταξίδι.
  • Να βρουν κατάλυμα μέσω του Home Swap Home, μια δυνατότητα που παρέχεται αποκλειστικά στην κοινότητα του Publicis Groupe, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους του Ομίλου να μοιράζονται και να ανταλλάσσουν καταλύματα με συναδέλφους.
  • Να συνδεθούν με άλλους εργαζομένους του Ομίλου σε διαφορετικές χώρες, μέσω του ΑΙ λογισμικού του Marcel, για να ανακαλύψουν πώς είναι να ζεις και να εργάζεσαι στην εκάστοτε τοποθεσία, πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθούν τον κάθε προορισμό και πολλά άλλα.
  • Να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αποκλειστικό κέντρο πληροφοριών που λειτουργεί όλο το 24ωρο, για να λάβουν υποστήριξη από ειδικούς σε πραγματικό χρόνο, για ερωτήσεις που σχετίζονται με τα ταξίδια, τους υγειονομικούς κανονισμούς, τις βίζες και τις άδειες εργασίας.
  • Να συμμετέχουν στην κοινότητα Work Your World, ένα δίκτυο που ιδρύθηκε από τους ανθρώπους του PublicisGroupe για τους ανθρώπους του Ομίλου.

Το Work Your World είναι μια πρωτοβουλία για το μέλλον, αλλά βασίζεται στην κληρονομιά του Publicis Groupe και στην κεντρική αξία του: Viva La Difference. Χάρη στο Marcel, κάθε εργαζόμενος θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει πρόσβαση στο πρόγραμμα και να γνωρίσει άλλα γραφεία, πολιτισμούς και τρόπους ζωής, μέσω μιας κοινότητας συνεργασίας.

Το Publicis Groupe θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες για το Work Your World στο δεύτερο σεμινάριο Viva La Diférence που θα πραγματοποιηθεί μέσω του Marcel τον Δεκέμβριο. Για το βίντεο παρουσίασης της πρωτοβουλίας εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις