Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Audoo: Η βρετανική musictech Startup φέρνει μια νέα εποχή για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών

Το ζήτημα της απόδοσης χρημάτων για τα πνευματικά δικαιώματα των μουσικών, συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μουσική βιομηχανίας, με καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο να χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Η musictech Startup “σήκωσε” νέα χρηματοδότηση 8,4 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το ύψος των συνολικών κεφαλαίων που έχει αντλήσει σε μόλις τρία χρόνια στα 16 εκατ. ευρώ. Η Audoo έχει αναπτύξει ένα πατενταρισμένο audio meter,  μια μικρή plug-in συσκευή, η οποία καταγράφει με ασφάλεια τη μουσική που παίζεται σε χώρους όπως τα μπαρ, οι καφετέριες, τα γυμναστήρια και τα καταστήματα. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή λύση η οποία προσφέρει ακριβείς αναφορές για την αναπαραγωγή μουσικής, ένα τεράστιο βήμα για να διασφαλίσει ότι οι καλλιτέχνες και οι δισκογραφικές εταιρείες αμείβονται δίκαια για το πνευματικό τους έργο.

Το ζήτημα της απόδοσης χρημάτων για τα πνευματικά δικαιώματα των μουσικών, συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μουσική βιομηχανίας, με καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο να χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Μέχρι πρότινος, η απόδοση των δικαιωμάτων, εξαρτιόταν από ορισμένους φορείς οι οποίοι συγκέντρωναν στοιχεία για τη μουσική που παίζεται σε εμπορικούς χώρους, με μη αυτοματοποιημένο τρόπο, ή βασίζονταν εξ΄ολοκλήρου στην ανάλυση δεδομένων. Το Audoo σχεδιάζει να φέρει μια μεγάλη αλλαγή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών για την προστασία των δικαιωμάτων των μουσικών..

Η μουσική που καταγράφεται από το audio meter, αναγνωρίζεται από την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Audoo και στη συνέχεια αντιστοιχίζεται σε μια βιβλιοθήκη με περισσότερα από 75 εκατομμύρια τραγούδια, για να πιστοποιηθεί η ακριβής έκδοση του τραγουδιού που μεταδόθηκε.

Σημειώνεται, πως στο διοικητικό συμβούλιο της Audoo βρίσκονται ορισμένα από τα σπουδαιότερα στελέχη της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Alexi Cory-Smith, πρώην προέδρου του τμήματος Repertoire & Marketing της BMG, Rick Riccobono, πρώην αντιπροέδρου της BMI Inc., Cliff Fluet, προέδρου του Ivors Academy Trust. Παράλληλα, στην ομάδα της Audoo βρίσκεται ο Adam Parness, πρώην παγκόσμιος επικεφαλής εκδόσεων στο Spotify, και ο Chris Herbert, Music Manager και δημιουργός των Spice Girls. Μάλιστα, στα τέλη του 2020, η νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο έλαβε επίσης χρηματοδότηση από τον θρυλικό τραγουδιστή και τραγουδοποιό των ABBA, Björn Ulvaeus.

Ο Ryan Edwards, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που εξασφαλίσαμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις ως μέρος της αποστολής μας να διασφαλίσουμε ότι οι καλλιτέχνες αμείβονται δίκαια μετά από δεκαετίες οικονομικών ζημιών, λόγω απαρχαιωμένων διαδικασιών. Η αποστολή είναι τα πάντα για εμάς, και το να έχουμε τη συνεχή υποστήριξη από τους μουσικούς μας ήρωες όπως ο Björn, συμβάλλει περαιτέρω στην υλοποίηση του οράματός μας παγκοσμίως».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις