Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google απειλεί να απολύσει τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της

Ο κολοσσός έχει δώσει μια προθεσμία στους υπαλλήλους της ούτως ώστε να εμβολιαστούν εγκαίρως διαφορετικά θα τους αναγκάσει σε απόλυση.

Η Google φέρεται να είπε στους υπαλλήλους της ότι θα χάσουν το μισθό τους με κίνδυνο να απολυθούν αν δεν συμμορφωθούν με την πολιτική εμβολιασμού της εταιρείας κατά του Covid-19. Σύμφωνα με το CNBC, οι εργαζόμενοι είχαν προθεσμία μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου για να εμβολιαστούν και να ανεβάσουν το πιστοποιητικό, ενημερώνοντας τα αποδεικτικά έγγραφα, ή αλλιώς να υποβάλουν αίτηση για ιατρική ή θρησκευτική απαλλαγή που να δικαιολογεί γιατί δεν μπορούν να λάβουν το εμβόλιο. 

Η εταιρεία ανέφερε ότι με το πέρας της ημερομηνίας αυτής θα αρχίσει να επικοινωνεί με τους υπαλλήλους που δεν έχουν ανεβάσει την κατάστασή ανοσοποίησης τους ή ήταν ανεμβολίαστοι, καθώς και με εκείνους των οποίων οι αιτήσεις απαλλαγής δεν εγκρίθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες εμβολιασμού μέχρι την προθεσμία της 18ης Ιανουαρίου θα τεθούν σε “άδεια χωρίς αποδοχέςγια 30 ημέρες. Μετά από αυτό, η εταιρεία θα τους θέσει σε “απλήρωτη προσωπική άδεια” για διάστημα έως και έξι μηνών, ενώ θα ακολουθεί απόλυση. Εκπρόσωπος της Google δεν σχολίασε περαιτέρω. 

Καθώς ένα κομμάτι της τεχνολογικής βιομηχανίας συνεχίζει να απωθεί τα σχέδια επιστροφής στο γραφείο, οι μεγάλες αλλά και οι μικρές εταιρείες προετοιμάζονται για ένα ευέλικτο μέλλον, με την Google να απαιτεί από το εργασιακό δυναμικό της να επανέλθει στα γραφεία με φυσική παρουσία τουλάχιστον για τρεις ημέρες την εβδομάδα κάποια στιγμή μέσα στο νέο έτος.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις