Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple σε αφήνει να επιλέξεις ποιος θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σου μετά θάνατον

Το update της Apple σου επιτρέπει να διαλέξεις τις πιο κοντινές σου επαφές και να τους δώσεις πρόσβαση στα δεδομένα σου.

Η Apple έκανε μια ενημέρωση iOS 15.2, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, εισάγοντας μια νέα λειτουργία γνωστή ως Digital LegacyΗ ενημέρωση αυτή θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει ο ίδιος συγκεκριμένα άτομα που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον προσωπικό λογαριασμό μετά τον θάνατό του.  

Μέχρι τώρα, ήταν πολύ δύσκολο για τα κοντινά πρόσωπα ενός μέλους μιας οικογένειας ή ενός φίλου που πέθανε να έχουν πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Apple, ενώ συχνά χρειαζόταν δικαστική απόφαση. Η πρόσβαση αυτή αναμένεται να βοηθήσει ιδιαίτερα τους συγγενείς ή τον κύκλο ενός ατόμου που έχει φύγει από την ζωή, αλλά χρειάζονται κωδικούς, αριθμούς τηλεφώνου και email.  

Μόνο επιλεγμένες επαφές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο iCloud, όπως φωτογραφίες και έγγραφα, μετά τον θάνατο του χρήστη, και αυτό εφόσον διαθέτουν ένα ειδικό κλειδί πρόσβασης και ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου.  

Οι χρήστες του Digital Legacy θα συμφωνήσουν δηλαδή σε αυτό δίνοντας πρόσβαση σε άτομα που είναι πιο πιθανό να έχουν και το αντίγραφο πιστοποιητικού θανάτου. Το update διαμορφώνει επίσης ένα πιο προστατευτικό πλαίσιο για τα παιδιά θολώνοντας φωτογραφίες ακατάλληλες για εκείνα, ενώ φέρνει αλλαγές στο Safari και την Siri.  

Για να προσαρμόσετε την συσκευή σας αναλόγως ακολουθήστε τα εξής βήματα: 

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις 
  • Βάλτε το όνομα σας στην κορυφή της σελίδας 
  • Πατήστε Password & Security 
  • Επιλέξτε Legacy Contact  
  • Διαλέξτε μέχρι 5 άτομα (οικογένεια-φίλους) 
  • Θα σταλεί ένας κωδικός (εκτυπώστε τον και κρατήστε τον σε ασφαλές μέρος) 
  • Οι επαφές που επιλέξατε θα πρέπει να έχουν αυτόν τον κωδικό και το αντίστοιχο πιστοποιητικό για να έχουν πρόσβαση  
  • Τα επιλεγμένα άτομα θα μπορούν κατόπιν να επισκεφτούν τον σύνδεσμο της Apple για να ζητήσουν την σχετική άδεια πρόσβασης  
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις