Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η μετάλλαξη Όμικρον ωθεί σε πιο “safe” επενδύσεις

Ωστόσο, το φάρμακο της Pfizer και η αποτελεσματικότητα του στην πρόληψη της θνησιμότητας θα σημάνει μια θετική έκβαση για τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η μετάλλαξη Omicron θέτει ένα δίλημμα για την παγκόσμια οικονομία, αποστρέφοντας τους επενδυτές από ριψοκίνδυνες αποφάσεις και επενδύσεις. Είναι γνωστό ότι έχει υψηλή μολυσματικότητα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι τα συμπτώματα παρουσιάζονται το ίδιο σοβαρά με τις προηγούμενες μεταλλάξεις. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές φοβούνται τις συνέπειες της μετάλλαξης και στρέφονται σε «ασφαλέστερες» επενδύσεις, όπως ο χρυσός.

Με την Omicron, τα χρηματιστήρια παρέμειναν επίσης σε εγρήγορση. Καθώς όμως τα προγνωστικά δεν δείχνουν να είναι ακόμη καταστροφικά, φαίνεται ότι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και αυτός ο αγώνας ενάντια σε μια πιο μεταδοτική μετάλλαξη. Σε αυτό θα συμβάλλουν τα νέα φάρμακα από φαρμακευτικές εταιρείες, με ορισμένα να κερδίζουν σύντομα προβάδισμα, ενώ τα θετικά νέα έρχονται από την Pfizer πριν ακόμη από τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρει η ProfitLevel.

Το φάρμακο “όπλο” για την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα 

Η Pfizer έδειξε ότι το νέο της φάρμακο κατά του ιού Covid-19 είναι σχεδόν 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με εργαστηριακά αποτελέσματα, το φάρμακο δείχνει να διατηρεί την αποτελεσματικότητά του έναντι της Omicron. Οι εξελίξεις αυτές μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από θετικές για πολλούς επενδυτές και επίσης φέρνουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Πολλοί ανταποκρίνονται στη νέα μετάλλαξη ξεπουλώντας, κλειδώνοντας κέρδη και περιμένοντας περισσότερα νέα ή το τέλος του 2021.

Χαρακτηριστικά, το προϊόν της Pfizer έχει δοκιμαστεί έναντι εικονικού φαρμάκου και έχει δείξει περίπου 89% αποτελεσματικότητα στο να προλαμβάνει τους θανάτους και την νοσηλεία, σε σύγκριση με το αντίστοιχο placebo, με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που φάνηκαν σε περίπου 1.200 άτομα. Κανένας στο τεστ που έλαβε θεραπεία με Pfizer δεν απεβίωσε, συγκριτικά με 12 θανάτους μεταξύ όσων έλαβαν το πλασματικό φάρμακο. Ο CEO της Pfizer, Mikael Dolsten, δήλωσε σχετικά ότι αναμένει σύντομα έγκριση για χορήγηση ακόμη και σε ασθενείς υψηλού κινδύνου από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και άλλους ρυθμιστικούς φορείς.

Μάλιστα, το αντίκτυπο των παραπάνω κάνει την εμφάνιση του σταδιακά αφού τους πρώτους 9 μήνες του 2021, από τις 3 Οκτωβρίου συγκεκριμένα, τα έσοδα της Pfizer αυξήθηκαν περίπου κατά 91% στα 57,65 δισ. δολάρια ενώ η αξία των μετοχών της έχει αυξηθεί κατά 59% περίπου τον τελευταίο χρόνο όταν η διάθεση στην αγορά ενδέχεται να βελτιωθεί μέχρι το τέλος του έτους, εντείνοντας την κερδοφορία της.

Άλλωστε, τα πιο καλά νέα σε σχέση με την πανδημία έρχονται συνήθως αμέσως μετά την έγκριση ενός νέου φαρμάκου. Ήδη, τα αποτελέσματα μιας μελέτης στη Νότια Αφρική έδειξαν πρόσφατα ότι δύο ενέσεις του εμβολίου Covid-19 από την Pfizer είχαν περίπου 70% αποτελεσματική προστασία έναντι της ταχέως εξαπλούμενης μετάλλαξης Omicron. Φαίνεται λοιπόν ότι η αξιοπιστία του εμβολίου είναι το μόνο που μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους στο να εμβολιαστούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις