Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Viva Wallet επενδύει στην Πολωνική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού N7 mobile

Η επένδυση αυτή είναι μέρος της φιλόδοξης στρατηγικής της Viva Wallet για την ανάπτυξη ευρωπαικών hub τεχνολογίας και προσέλκυσης τεχνολογικών ταλέντων.

Η Viva Wallet, η Ευρωπαϊκή νεοτράπεζα με έδρα την Ελλάδα και παρουσία σε 23 χώρες μέσω υποκαταστημάτων, απέκτησε σήμερα το 33,5% της πολωνικής N7 mobile, μιας εξειδικευμένης εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού.

Η N7 mobile έχει την έδρα της στην Πολωνία, και συγκεκριμένα στη Βαρσοβία, και έχει αναπτύξει εκατοντάδες έργα λογισμικού στην Ευρώπη τα οποία αφορούν διακομιστές, backend συστήματα και υβριδικές τεχνολογίες σε τομείς όπως το Fintech, τηλεπικοινωνίες και βίντεο για web και φορητές συσκευές, τόσο για πολωνoυς όσο και για ευρωπαίους πελάτες, οι οποίοι περιλαμβάνουν εταιρείες του επιπέδου της Microsoft, Orange, T-Mobile, Dolby κ.λπ.

Η επένδυση της Viva Wallet αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της εταιρείας να μεγαλώσει την εξαιρετικά εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα ανάπτυξης λογισμικού μέσω της δημιουργίας τεχνολογικών hubs στην Ευρώπη.
Τα τεχνολογικά hubs της Viva Wallet στοχεύουν στην προσέλκυση ταλέντων απ’ όλη την Ευρώπη προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης καθώς και ένα γενναιόδωρο σύστημα παροχής μετοχών στα στελέχη της αλλά και τεχνολογική καινοτομία στην εταιρεία η οποία προφανώς οδηγεί σε ανταγωνιστικά και “μοναδικά” προϊόντα και  υπηρεσίες.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Viva Wallet επέκτεινε πρόσφατα το πρόγραμμα παροχής μετοχών της για να συμπεριλάβει περισσότερους από 200 στελέχη της.

Η Viva Wallet τον περασμένο Απρίλιο είχε ολοκληρώσει χρηματοδότηση ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων από διάφορους επενδυτές τεχνολογίας και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Tencent και Breyer Capital.
Επρόκειτο για έναν ενδιάμεσο γύρο ο οποίος θα οδηγήσει σε έναν τέταρτο γύρο το τελευταίο τρίμηνο του 2022 και σύμφωνα με τον Χάρη Καρώνη, co-founder και CEO της Viva Wallet θα ακολουθήσουν νέες επενδύσεις και εξαγορές, (μετά την ολοκλήρωση του Δ’ γύρου χρηματοδότησης).

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς οι συνομιλίες της Viva Wallet με την JP Morgan σταμάτησαν, με την ελληνική νεοτράπεζα να επιλέγει να προχωρήσει μόνη της στο πλάνο ανάπτυξης που είχε σχεδιάσει στις αρχές του 2021, ενώ παράλληλα προφανώς προετοιμάζεται για τον επόμενο μεγάλο γύρο στο τέλος του 2022, όπου ήδη μιλάει με μεγάλα ονόματα.

 

Διαβάστε επίσης:

Viva Wallet: Ολοκληρώθηκε η νέα χρηματοδότηση 80 εκατ. δολαρίων με τη συμμετοχή των Tencent και Breyer Capital

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις