Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΗΠΑ: Το κινητό απόλυτο εργαλείο για το 73% των φανατικών gamers

Οι κονσόλες αποτελούν δεύτερη επιλογή για όλους, ενώ Gen Z και Millennials επιλέγουν από κοινού το smartphone για mobile gaming, με τους "boomers" να ακολουθούν παραδόξως.

Το mobile gaming δεν είναι πια μόνο για τους περιστασιακούς παίκτες -τουλάχιστον όχι στις ΗΠΑ- αλλά και για τους “επαγγελματίες” gamers. Σύμφωνα με στοιχεία της SafeBettingSites, το 72% όλων των παικτών και ειδικότερα το 73% των φανατικών παικτών χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα για να παίζουν παιχνίδια στις ΗΠΑ.  

Κινητά και κονσόλες “ηγούνται” στις ΗΠΑ 

Τα smartphones είναι το μέσο που προτιμούν τόσο οι περιστασιακοί όσο και οι φανατικοί παίκτες. Συνολικά, το 72% των gamers δήλωσαν ότι παίζουν παιχνίδια στο κινητό τους τηλέφωνο. Παραδόξως, το ποσοστό όσων παίζουν παιχνίδια σε κινητά είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό των περιστασιακών παικτών που κάνουν το ίδιο.

Ωστόσο, τα ποσοστά είναι κοντά αφού τόσο το 73% των πιο ενθουσιωδών παικτών όσο και το 70% των περιστασιακών παικτών επιλέγουν το κινητό για να παίζουν παιχνίδια. Η έρευνα τοποθετεί επίσης τους παίκτες που παίζουν τουλάχιστον επτά ώρες βιντεοπαιχνίδια κάθε εβδομάδα στους πιο φανατικούς gamers, το 53% των οποίων όμως παίζουν βιντεοπαιχνίδια σε κονσόλες. 

Η πιο σημαντική πτώση μεταξύ των φανατικών και των περιστασιακών παικτών παρατηρείται στο online παιχνίδι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το 42% των φουλ gamers παίζουν online παιχνίδια στο PC, σε αντίθεση με το μόλις 18% των περιστασιακών gamers που κάνει το ίδιο. 

Το 61% των Gen Z και Millennials χρησιμοποιούν κονσόλες 

Οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όπου διαπιστώθηκε ότι οι 18 έως 34 ετών είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν κάθε άλλη πλατφόρμα εκτός από τα κινητά τους για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια. Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι 35 με 44 χρονών είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν κινητά για βιντεοπαιχνίδια.  

Ακολούθως, στην ηλικιακή ομάδα 18-34, το 74% των ερωτηθέντων παίζει παιχνίδια στο κινητό του, όπως και στην ομάδα των 35-44 όπου το 79% κάνει το ίδιο. Παραδόξως, το 73% των ατόμων ηλικίας 45-64 χρησιμοποιεί το smartphone για mobile gaming – μόλις ένα ποσοστό μεγαλύτερο από την ομάδα 18-34. 

Αντίστοιχα, στην περίπτωση των τύπου Playstation ή Xbox, το 61% των ατόμων ηλικίας 18-34 χρησιμοποιεί κονσόλες για να παίξει βιντεοπαιχνίδια σε αντίθεση με το 55% των ατόμων ηλικίας 35-44 που θα παίξει λιγότερο παιχνίδια σε κονσόλα. 

Κάτι ακόμη που παρατηρήθηκε είναι ότι οι κονσόλες αποτελούν την δεύτερη επιλογή για όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και για τις ηλικίες 65+ όπου τα online και τα offline PC gaming προτιμώνται περισσότερο από τα παιχνίδια με κονσόλες. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μεγέθη των online και offline PC αυτής της ομάδας είναι ακόμη υψηλότερά από αυτά που καταγράφονται στους 35-44.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις