Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nintendo Switch eShop: Ξανά online μετά από black out τα Χριστούγεννα

Καθώς μικροί και μεγάλοι συνέρρεαν στο Nintendo eShop, ανυπόμονοι να ξοδέψουν τις δωροκάρτες τους, ο ενθουσιασμός τους έπεσε απότομα ύστερα από σφάλμα του eShop. Το ετήσιο εορταστικό κύμα έφερε για κάποιους ακόμη μια φορά εκτός λειτουργίας το Nintendo Switch eShop. Η υπηρεσία επανήλθε γύρω στις 4:30 π.μ. ώρα Ελλάδας στις 26 Δεκεμβρίου, μετά από ένα ολόκληρο 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, η Nintendo έστειλε ένα tweet, ενημερώνοντας ότι η εταιρεία “εργάζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό”, το οποίο περιλάμβανε επίσης έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα κατάστασης των online υπηρεσιών της Nintendo, όπου εμφανίζονται ενημερώσεις σχετικά με τυχόν τρέχουσες διακοπές.

Όπως σημειώνεται στη σελίδα κατάστασης, τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται γύρω στις 4 π.μ. ώρα Ελλάδος το πρωί των Χριστουγέννων και δεν επιλύθηκαν παρά μόνο ύστερα από μια ημέρα. Η εταιρεία δεν ανέφερε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το black out, δηλώνοντας αόριστα ότι προς το παρόν αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις υπηρεσίες του δικτύου, παροτρύνοντας τους χρήστες να δοκιμάσουν ξανά αργότερα. Παράλληλα ζήτησαν συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε, ενώ αργότερα ενημέρωσαν ότι το κατάστημα είναι και πάλι σε λειτουργία.

Σε ένα χρονοδιάγραμμα των διακοπών που φαίνονται στο Downdetector, φαίνεται ότι τα προβλήματα κορυφώθηκαν γύρω στις 9 π.μ. ώρα Ελλάδας το πρωί των Χριστουγέννων, αλλά στη συνέχεια η πτώση έγινε μεγαλύτερη, η οποία κράτησε μέχρι τις 4:30μμ ET εκείνο το βράδυ, όταν άρχισαν να επανέρχονται σε λειτουργία.

Η διακοπή, ωστόσο, δεν επηρέασε καμία άλλη διαδικτυακή δραστηριότητα, όπως το να παίζουν online. Απλώς εμπόδισε τους παίκτες να αγοράσουν και να κατεβάσουν οποιοδήποτε περιεχόμενο από το eShop – κάτι που μάλλον ήταν δυσάρεστο για όσους ήθελαν να γεμίσουν το νέο τους Switch με ψηφιακά παιχνίδια.

Το Nintendo eShop είχε “πέσει” και πέρσι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων με την εταιρεία να μην αποκαθιστά πλήρως την υπηρεσία μέχρι την επόμενη ημέρα. Η Nintendo προειδοποίησε μάλιστα τους παίκτες ότι το eShop μπορεί να υπερφορτωθεί μες στις γιορτές και τους συμβούλευσε να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Nintendo πριν από τις γιορτές, κάτι που δεν είναι και τόσο ιδανικό αν θέλει κανείς να χαρίσει το Switch σε κάποιον την ημέρα των Χριστουγέννων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις