Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Whole Foods: Πτώση στις παραγγελίες μετά το νέο delivery fee

Οι πελάτες της Whole Foods καταψήφισαν το νέο delivery fee των 9,95 δολαρίων της εταιρείας σύμφωνα με έκθεση. Η εταιρεία, που ανήκει στην Amazon, συνήθιζε να προσφέρει δωρεάν παράδοση στους πελάτες της Amazon Prime. Αλλά πρόσφατα η χρέωση οδήγησε ορισμένους πελάτες να πηγαίνουν μόνοι τους για να πάρουν τα ψώνια.

Εξαιτίας αυτού, υπήρξε μαζική μείωση των παραγγελιών, με έναν υπάλληλο να λέει ότι ο αριθμός των παραδόσεων ανά ώρα μειώθηκε από 185 σε 40 μετά το νέο τέλος.

Η εταιρεία χαρακτήρισε ανακριβείς αυτές τις αναφορές, αμφισβητώντας τα στοιχεία αυτά, ενώ αρνείται να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των παραδόσεων ανά ώρα, χωρίς να σχολιάζει συγχρόνως το αν οι παραδόσεις επηρεάστηκαν από το νέο φόρο.

Με βάση την έκθεση, όλο και περισσότερα καταστήματα βλέπουν πτωτικές τάσεις στις πωλήσεις, ιδίως σε είδη παντοπωλείου που οι τιμές του κλάδου είναι υψηλότερες.

Οι χρεώσεις παράδοσης έχουν αποτελέσει σημείο διαφωνίας και για άλλα μαγαζιά, με την Instacart Express να προσφέρει δωρεάν παραδόσεις σε παραγγελίες 35 δολαρίων και άνω για πελάτες που πληρώνουν ετήσια συνδρομή ύψους 100 δολαρίων.

Η Walmart επίσης προσφέρει μια ανάλογη υπηρεσία για εταιρείες που πληρώνουν ένα τέλος αξίας 98 δολαρίων για το Walmart+.

Πλέον όμως οι πελάτες της Whole Foods είναι πιο πρόθυμοι να ψωνίσουν αυτοπροσώπως και να μεταφέρουν τα δικά τους ψώνια στο σπίτι από τότε που τέθηκε σε ισχύ το τέλος.

Η εταιρεία ανέφερε σχετικά μόνο ότι έβαλε αυτόν τον φόρο αντί να αυξήσει τις τιμές, για να μην βλάψει την επιχείρηση. Ωστόσο, φαίνεται τελικά ότι είναι ” πιο σημαντική” η δωρεάν παράδοση σε αντίθεση με τα premium προϊόντα.

Ο σύμβουλος λιανικής Brittain Ladd, πρώην στέλεχος της Amazon, δήλωσε από την πλευρά του ότι η εταιρεία έχανε τόσο πολύ από το delivery που εφάρμοζε μια νέα προσέγγιση προσθήκης τελών για τα μέλη της Prime.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις