Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η MedKitDoc έλαβε 7 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Η εταιρεία MedKitDoc με έδρα το Βερολίνο συγκέντρωσε 7 εκατ. ευρώ σε αρχική χρηματοδότηση για μια healthtech πλατφόρμα.Οι εξ αποστάσεως ιατρικές εξετάσεις έχουν διευρυνθεί με το MedKitDoc να ξεχωρίζει από το πλήθος εστιάζοντας σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς, μέσω μιας σειράς συνδεδεμένων ιατρικών συσκευών που εξοικονομούν χρόνο στους γιατρούς.

Τα νέα κεφάλαια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας και των υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς και για να συνεχίσουν να μεγαλώνουν την ομάδα τους. Η MedKitDoc ιδρύθηκε το 2020, έκλεισε έναν pre-seed γύρο συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο φέτος ενώ συνολικά έχει συγκεντρώσει τα 8,7 εκατ. ευρώ.

Στη σειρά χρηματοδότησης της MedDocKit ηγήθηκαν οι Vorwerk Ventures, Acton Capital μαζί με τον υφιστάμενο επενδυτή Picus Capital, ενώ συμμετείχαν επίσης και οι ιδρυτές της FlixBus Daniel Krauss και Jochen Engert.

Με την πανδημία να αυξάνει την ανάγκη περαιτέρω ψηφιοποίησης πολλών κλάδων, η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας τομέας που έκανε τεράστια άλματα προς τα εμπρός για να καλύψει τα κενά της προηγούμενης περιόδου. Με την σειρά της, η MedKitDoc υιοθετεί μια προσέγγιση εξειδίκευσης, παρέχοντας ιατρική βοήθεια σε χρόνια πάσχοντες και σε ηλικιωμένους ασθενείς.

Εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο σε αυτή την εξειδίκευση, η νεοσύστατη επιχείρηση έχει συγκεντρώσει ένα πακέτο ιατρικών διαγνωστικών συσκευών με δυνατότητα Bluetooth, όπως ένα πιεσόμετρο και ένα στηθοσκόπιο. Οι συσκευές αυτές όχι μόνο παρέχουν στους απομακρυσμένους γιατρούς ιατρικά δεδομένα σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, αλλά ταυτόχρονα, τα σχετικά στοιχεία εισάγονται αυτόματα στον φάκελο του ασθενούς, εξοικονομώντας στους γιατρούς πολλές ώρες γραφειοκρατικής δουλειάς. Το MedDocKit στοχεύει έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις