Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tinkoff Investments: Δώρο-μετοχές μέσω online υπηρεσίας

Οι χρήστες μέσω mobile εφαρμογής μπορούν πλέον να κάνουν δώρο μετοχές μόνο με ένα μήνυμα.

Η Tinkoff Investments έγινε η πρώτη χρηματιστηριακή από τη Ρωσία που προσφέρει μια διαδικτυακή υπηρεσία για τη δωρεά μετοχών. Για να κάνουν δώρο μετοχές, οι πελάτες πατούν το κουμπί “Gift Now” (Δώρο τώρα) στη σελίδα της σχετικής μετοχής στην εφαρμογή για κινητά της Tinkoff Investments, καθορίζουν τον αριθμό των μετοχών και επιλέγουν τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη – ο οποίος λαμβάνει ένα γραπτό μήνυμα ή μια ειδοποίηση σχετικά με το δώρο.

Τα χρηματοπιστωτικά μέσα που μπορούν να επιλέξουν περιλαμβάνουν βέβαια εκείνα που είναι διαθέσιμα σε μη ειδικευμένους επενδυτές, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη περάσει το υποχρεωτικό τεστ της Τράπεζας της Ρωσίας για τη διαπραγμάτευση σύνθετων χρηματοπιστωτικών μέσων, όπως μετοχές, ομόλογα και/ή μερίδια διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF).

Ο Dmitry Tarasov, επικεφαλής ανάπτυξης και προώθησης επενδυτικών υπηρεσιών της Tinkoff Investments, σχολίασε σχετικά ότι αντί να χαρίσουν σε κάποιον ένα αντικείμενο που μπορεί να μην χρησιμοποιήσει και ποτέ, οι πελάτες μπορούν τώρα να χαρίσουν μετοχές του κατασκευαστή του δώρου που σκέφτονταν να κάνουν ή μια μετοχή σε οποιαδήποτε εταιρεία.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να κάνουν τον παραλήπτη του δώρου συνιδιοκτήτη της εταιρείας, είτε πρόκειται για την Apple ή για τη Harley Davidson. Ο ιδιοκτήτης μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα πουλήσει τις μετοχές του ή αν θα επενδύσει στη μελλοντική ανάπτυξή της.

Η Tinkoff Investments αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος διαδικτυακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η Tinkoff Bank. Η τράπεζα ιδρύθηκε το 2006 και είναι σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη στη Ρωσία, με 16,7 εκατ. πελάτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις