Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Al RoboSense προχωρά σε IPO με την στήριξη της JP Morgan

Η IPO αναμένεται να ανεβάσει την αξία της Startup κατά 1 δις δολάρια.

Πορεία για να εισέλθει στις χρηματιστηριακές αγορές έχει χαράξει η RoboSense, μια κινεζική Startup που αναπτύσσει τεχνολογία αισθητήρων για αυτόματα οχήματα. H εταιρεία υποστηρίζεται επενδυτικά από τον επίσης κινέζικο κολοσσό Alibaba.

Σύμφωνα με πηγές, η Startup σχεδιάζει να συνεργαστεί με την αμερικανική τράπεζα JP Morgan, προκειμένου να πραγματοποιήσει την Αρχική της Δημόσια Εγγραφή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Επιπλέον η RoboSense θα έχει τη βοήθεια των China International Capital και China Renaissance Holdings.

Οι ίδιες πηγές, οι οποίες διατήρησαν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι η εταιρεία επιδιώκει να αντλήσει γύρω στο 1 δισ. δολάρια από την IPO, ενώ αναφέρουν ότι αρχικά η Startup εξέταζε το ενδεχόμενο η ΙΡΟ της να πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, ωστόσο εντέλει προτιμήθηκε το Χονγκ Κονγκ.

Μετά τις πιέσεις του Πεκίνου, άλλωστε, αναφορικά με τις εξωχώριες δημόσιες εγγραφές, αρκετές είναι οι κινεζικές εταιρείες που προτιμούν το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ αντί για τις ΗΠΑ.

Άλλωστε και οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έχουν εντείνει τις πιέσεις προς τις κινεζικές εταιρείες απαιτώντας πιο ενδελεχείς αναφορές στους φακέλους τους.

Με βάση τις πηγές, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει ακόμη έναν γύρο χρηματοδότησης πριν την είσοδό της στο χρηματιστήριο. Με έτος ίδρυσης το 2014, η RoboSense το 2018 άντλησε περισσότερα από 47 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση, με επενδυτές όπως η Alibaba.

Η εταιρεία αναπτύσσει ένα λογισμικό το οποίο κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και δίνει σε οχήματα και ρομπότ τη δυνατότητα της αντίληψης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις