Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το 2021 ήταν η χρονιά των NFTs – Εκτοξεύθηκαν κατά 26.000% οι πωλήσεις!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του market tracker DappRadar, ο οποίος συλλέγει δεδομένα από δέκα διαφορετικά blockchain και καταγράφει τους κατόχους NFTs, o όγκος πωλήσεων των πωλήσεων των tokens εκτοξεύθηκε στα 25 δισ. δολάρια το 2021, έναντι μόλις 95 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν.

Όσον αφορά το παγκόσμιο tech industry, αναμφισβήτητα η περσινή χρονιά μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η χρονιά του blockchain και των NFTs. Το 2021 είδε την άνοδο των non-fungible tokens, οι οποίες τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί με φρενήρεις ρυθμούς, με την αξία τους να φτάνει τα 25 δισ. δολάρια.

Στο γεγονός αυτό οδήγησε η ταχύτατα αυξανόμενη δημοτικότητα των λεγόμενων crypto assets, παρά τις ενδείξεις για μια ενδεχόμενη επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης στα τέλη της περσινής χρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του market tracker DappRadar, ο οποίος συλλέγει δεδομένα από δέκα διαφορετικά blockchain και καταγράφει τους κατόχους NFTs, o όγκος πωλήσεων των πωλήσεων των tokens εκτοξεύθηκε  στα 25 δισ. δολάρια το 2021, έναντι μόλις 95 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν καταγράφοντας άνοδο 26.215%.

Οι τιμές των NFTs, στα οποία συγκαταλέγονται ψηφιακά αντικείμενα που απεικονίζουν εικόνες, βίντεο και πολλά άλλα πράγματα σε εικονικούς κόσμους, σημείωσαν, όπως προαναφέρθηκε, αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης το 2021, ενώ παράλληλα δεν ήταν λίγοι οι κερδοσκόποι που εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός αυτό για να αποκομίσουν τεράστια χρηματικά οφέλη σε διάστημα λίγο μόνων ημερών.

Από την πλευρά του ο κόσμος της τέχνης έχει αρχίσει να αγκαλιάζει τις δυνατότητες των NFTs, ενώ tokens έχουν πουληθεί από οίκους δημοπρασιών για εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, ορισμένα από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως όπως η Coca-Cola και η Gucci, έχουν επίσης πουλήσει NFTs.

Οι πωλήσεις NFTs έφτασαν στο peak τους τον Αύγουστο. Από εκεί και πέρα, κατέγραψαν κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου, ενώ επέστρεψαν σε ανοδική πορεία τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με αριθμούς από το OpenSea, τη μεγαλύτερη αγορά NFTs. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν φαίνεται να περιλαμβάνουν τις διακυμάνσεις στην τιμή των κρυπτονομισμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για την αγορά NFT.

Η έκθεση αναφέρει ότι η αγορά NFT μπορεί ενδεχομένως να θεωρηθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης για την ανάπτυξη του metaverse. Στον αντίποδα δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εκφράσει πως δεν καταλαβαίνουν γιατί δαπανώνται τόσα πολλά χρήματα σε αντικείμενα που δεν υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Samsung: Με δυνατότητα video chat, cloud gaming και NFTs οι νέες σειρές Smart TV

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις