Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο CEO της Microsoft επενδύει στην unicorn fintech Groww

Από εδώ και στο εξής ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft θα συμμετέχει ως επενδυτής της ινδικής Startup.

Η online επενδυτική πλατφόρμα συγκέντρωσε 83 εκατ. δολάρια τον περασμένο Απρίλιο σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς D με επικεφαλής την Tiger Global. Μετά από αυτόν, η Groww αποτιμήθηκε σε κάτι λίγο πάνω από 1 δισ. δολάρια, αποτελώντας μια ακόμη unicorn στην ινδική αγορά του fintech.

Η Groww ανακοίνωσε μόλις το προηγούμενο Σάββατο ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella εντάχθηκε στην εταιρεία ως επενδυτής και σύμβουλος, αποκτώντας έτσι έναν από τους καλύτερους CEO στον κόσμο στην ομάδα υποστήριξης της.

Η στρατηγική αυτή συνεργασία θα συμβάλλει στην αποστολή της εταιρείας να κάνει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες προσιτές στην Ινδία, όπως διατύπωσε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Groww, Lalit Keshre, ο οποίος ωστόσο δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της νέας επένδυσης. Η εταιρεία με έδρα το Bengaluru είχε λάβει επιπλέον 251 εκατ. δολάρια τον Οκτώβριο του 2021 στο πλαίσιο ενός γύρου χρηματοδότησης σειράς E, στον οποίο ηγήθηκε η IconiQ Growth, σχεδόν τριπλασιάζοντας την αποτίμηση της στα 3 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και ανταγωνίζεται μεταξύ άλλων τις Zerodha, Paytm Money και Upstox ως πλατφόρμα διαχείρισης πλούτου και χρηματιστηριακών συναλλαγών για ιδιώτες εμπόρους. Η Groww ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 2 εκατ. ενεργούς επενδυτές σε μετοχές και μια συνολική βάση χρηστών άνω των 20 εκατομμυρίων. Μάλιστα, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα επενδύσεις σε δημόσιες εγγραφές, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, δικαιώματα προαίρεσης και κρατικά ομόλογα χρυσού στην πλατφόρμα της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις