Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Y Combinator τετραπλασιάζει τα ποσά των χρηματοδοτήσεων προς τις Startups

Ο διάσημος tech accelerator Y Combinator (YC) της Silicon Valley ανακοίνωσε ότι θα τετραπλασιάσει το ποσό που επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμά της. Στο εξής, η YC θα επενδύει 500.000 δολάρια σε καθεμία από τις εταιρείες που έχουν επιλεγεί στα προγράμματά της. Αυτό το ποσό θα αποτελείται από τα 125.000 ευρώ της YC  για μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου 7%, μαζί με επιπλέον 375.000 ευρώ με τη μορφή συμφωνίας χωρίς ανώτατο όριο για μελλοντικές μετοχές.

Μετά την επίσημη απόφαση της Y Combinator, την οποία ανακοίνωσε σήμερα με ανάρτηση ο πρόεδρος του accelerator, Geoff Ralston, ο επιταχυντής θα παράσχει στις νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο YC περισσότερα χρήματα για να επικεντρωθούν στην οικοδόμηση των εταιρειών τους και όχι στη συγκέντρωση κεφαλαίων. Αυτό το ποσό θα επιτρέψει στους ιδρυτές να επικεντρωθούν στην έναρξη και μετέπειτα στο scale-up της εταιρείας τους. Παράλληλα, θα αφαιρέσει την άμεση πίεση για συγκέντρωση κεφαλαίων και την ανάγκη αποδοχής λιγότερο αποδεχτεί ευνοϊκών όρων στο πλαίσιο των συμφωνιών τούς» πρόσθεσε ο κ. Ralston.

Αν και το Y Combinator εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα πρόσφατα προγράμματα του τεχνολογικού επιταχυντή έχουν προσελκύσει έναν αυξανόμενο αριθμό ξενών συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με τον Ralston, η YC ήθελε να προσφέρει στους ιδρυτές της αυτό το είδος συμφωνίας εδώ και χρόνια και τώρα διαθέτει τα μέσα για να το κάνει πράξει μετά την πρόσφατη επιτυχία των «αποφοίτων» του επιταχυντή, 10 από τους οποίους μπήκαν στο χρηματιστήριο πέρυσι.

Η αύξηση στα κεφάλαια που διοχετεύει η YC προς τις Startups, ταυτίζεται χρονικά με γενικότερη αύξηση όσον αφορά τα μεγέθη των γύρων χρηματοδοτήσεων στους οποίους συμμετέχουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις. Στο Twitter, ορισμένοι επιχειρηματίες χαρακτήρισαν τη νέα συμφωνία πιο ελκυστική για τους founders. Από την άλλη, ορισμένοι επενδυτές χαρακτήρισαν την κίνηση ως αποδιοργανωτική για τις επενδυτικές κινήσεις των επιχειρηματικών αγγέλων και των pre-seed επενδύσεων.

Μένει να φανεί το πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι accelerators στην απόφαση της YC η οποία αναμένεται να φέρει νέα δεδομένα στον κλάδο των αμερικανικών επιταχυντών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις