Η PassiveLogic για ψηφιακά δίδυμα κτιρίων αποκτά 34 εκατ. δολάρια

Η εταιρεία προσομοιάζει τον τρόπο που λειτουργούν τα συστήματα ενός κτιρίου για να εξασφαλίσει την αυτόνομη συντήρηση του.

H PassiveLogic συγκέντρωσε 34 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση σειράς Β, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που άντλησε σε 53,2 εκατ. δολάρια. Στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν οι Addition, Keyframe, RET Ventures, Brookfield και Era Ventures. Η PassiveLogic, που ιδρύθηκε το 2016, χρησιμοποιεί μοντέλα “deep physics” με τεχνητή νοημοσύνη επιτρέποντας στους πελάτες της να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν, να λειτουργούν και να διαχειρίζονται τόσο κτίρια όσο και συστήματα ελέγχου κτιρίων.

Οι ιδρυτές της, ο Troy Harvey και ο Jeremy Fillingim, επιχειρηματίες με υπόβαθρο στη μηχανική υλικού, συνεργάστηκαν για να ιδρύσουν την PassiveLogic με στόχο να φέρουν αυτόνομους ελέγχους στον τομέα της κατασκευής κτιρίων, ο οποίος αξίζει πάνω από 1 τρισ. δολάρια, αφού τουλάχιστον το 50% των κατασκευαστών με ετήσια έσοδα άνω των 5 δισ. δολαρίων έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον μία πρωτοβουλία ψηφιακού διδύμου είτε για προϊόντα είτε για περιουσιακά στοιχεία.

Το περιβάλλον λογισμικού της εταιρείας με έδρα το Salt Lake City της Γιούτα επιτρέπει στους χρήστες να κατασκευάζουν μοντέλα, διαμορφώνοντας σχέδια και στη συνέχεια δημιουργεί ένα ψηφιακό δίδυμο βασισμένο στη φυσική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσω του υλικού ελέγχου της PassiveLogic.

Η PassiveLogic δημιουργεί εικονικά ανάλογα που προσπαθούν να μιμηθούν τη συμπεριφορά και τις αλληλεπιδράσεις των αντίστοιχων πραγματικών τους. Οι αλγόριθμοι της προσπαθούν να κατανοήσουν πώς αλληλοεπιδρούν ο εξοπλισμός και τα συστήματα ενός κτιρίου, επιτρέποντας στην τοπική, εντός του κτιρίου, τεχνητή νοημοσύνη να λαμβάνει αποφάσεις ελέγχου και διαχείρισης για τη συντήρηση και τη λειτουργία του.

Η PassiveLogic στοχεύει να αντιμετωπίσει ορισμένες προκλήσεις δεδομένων με ελεγκτές υλικού και αισθητήρες που επιτρέπουν τη συνδεσιμότητα με τα συστήματα του κτιρίου, παρέχοντας μια πλατφόρμα ακμής για αισθητήρες, εξοπλισμό και IoT. Οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη νέων και παλαιότερων κτιρίων και πανεπιστημιουπόλεων, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων και κέντρων δεδομένων, καθ’ όλη τη διάρκεια εργασιών όπως ο προγραμματισμός, η εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία. Η γενικευμένη πλατφόρμα αυτονομίας της PassiveLogic είναι ιδανική για κτίρια που αποτελούν πολύπλοκα συστήματα ελέγχου και απαιτούν εντελώς προσαρμοσμένες λύσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις