Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδυτές κατηγορούν την Kim Kardashian και τον Floyd Mayweather για συμμετοχή σε απάτη κρυπτονομισμάτων

Αγωγή κατά της Kim Kardashian και του Floyd Mayweather άσκησαν επενδυτές, κατηγορώντας τους δύο celebrity πως τους παραπλάνησαν, προωθώντας το EthereumMax ένα σχετικά άγνωστο κρυπτονόμισμα, στους εκατομμύρια των fans τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ομαδική αγωγή που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια κατηγορεί το EthereumMax και τους διασημότερους υποστηρικτές του ότι συνεργάζονται για να «φουσκώσουν» σκόπιμα την τιμή του κρυπτονομίσματος μέσω «ψευδών ή παραπλανητικών δηλώσεων» σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Kim Kardashian προκάλεσε σάλο πέρυσι όταν έκανε μια ανάρτηση στο Instagram προωθώντας το EthereumMax. «Παιδιά, ασχολείστε με τα crypto;;;» έγραψε η διάσημη influencer. «Δε θέλω να δώσω κάποια οικονομική συμβουλή, αλλά να μοιραστώ όσα μου είπαν οι φίλοι μου για το Ethereum Max!»

Η Kim Kardashian συμπεριέλαβε το hashtag #ad στο μήνυμα, υπονοώντας ότι πληρώθηκε η ίδια για να το προωθήσει. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο πληρώθηκε η Kardashian από το EthereumMax, αν και οι εκτιμήσεις τοποθετούν την αμοιβή της ανά χορηγούμενη ανάρτηση στο Instagram από 500.000 έως 1 εκατομμύριο δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο Mayweather προώθησε και εκείνος το κρυπτονόμισμα, στο πλαίσιο του αγώνα πυγμαχίας με τον αστέρα του YouTube, Logan Paul. Το EthereumMax έγινε δεκτό ως μέσο πληρωμής για τα εισιτήρια του αγώνα, μια κίνηση η οποία, σύμφωνα με τους ενάγοντες, αύξησε απότομα τους όγκους συναλλαγών.

Ο Mayweather προώθησε επίσης το EthereumMax σε ένα συνέδριο για το bitcoin στο Μαϊάμι και στη συνέχεια αποδοκιμάστηκε έντονα εκτός σκηνής. Ο Mayweather δεν φαίνεται να έχει αποκαλύψει την πληρωμή για την προώθηση του κρυπτονομίσματος, ανέφερε η αγωγή.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην αγωγή που κατατέθηκε, ο ενάγων Ryan Huegerich, κάτοικος Νέας Υόρκης, και άλλοι επενδυτές που αγόρασαν EthereumMax, μεταξύ 14 Μαΐου 2021 και 17 Ιουνίου 2021, υπέστησαν σημαντικές απώλειες ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των διασημοτήτων.

Το EthereumMax έχει χάσει περίπου το 97% της αξίας του από τις αρχές Ιουνίου, με αποτέλεσμα ορισμένοι επενδυτές να το χαρακτηρίσουν ως ένα σύστημα “pump and dump” όπου οι απατεώνες προσπαθούν να αυξήσουν την τιμή ενός asset μέσω ψευδών ή παραπλανητικών δηλώσεων.

Σημειώνεται πως το EthereumMax δεν έχει καμία σχέση με το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα. Η επωνυμία του crypto αποτελεί μέρος της προσπάθειας παραπλάνησης των επενδυτών με στόχο να πιστέψουν ότι το κρυπτονόμισμα είναι μέρος του δικτύου Ethereum.

Οι εκπρόσωποι των Kardashian και Mayweather δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι όταν επικοινώνησε το CNBC.

Εκπρόσωπος του project του EthereumMax, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί απάτησς, δηλώνοντας ότι η αγωγή ήταν «γεμάτη από παραπληροφόρηση».

«Το εγχείρημα του EthereumMax είναι ένα από τα πιο διαφανή projects στον χώρο των κρυπτονομισμάτων», είπε ο εκπρόσωπος. «Απορρίπτουμε τις κατηγορίες που κάνουν λόγο για απάτη και ανυπομονούμε να λάμψει η αλήθεια» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κρυπτονομίσματος.

Διαβάστε επίσης:

“Σφίγγει” ο κλοιός της FED γύρω από τα cryptos – Σε χαμηλό τριμήνου το bitcoin

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις