Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τέλος το Popcorn time από τις cinematic ζωές μας

Το Popcorn Time, η άλλοτε δημοφιλής εφαρμογή που έκανε την παρακολούθηση πειρατικών ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών σχεδόν τόσο εύκολη όσο η χρήση του Netflix, τερματίστηκε. Η εφαρμογή έκανε το ντεμπούτο της το 2014 και μέσα σε ένα χρόνο έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες πρόσβασης σε παράνομο περιεχόμενο βίντεο. Το 2015, η Netflix Inc. προειδοποίησε τους επενδυτές για την άνοδο του Popcorn Time σε μια οικονομική έκθεση και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Reed Hastings. δήλωσε: «Η πειρατεία συνεχίζει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές μας».

Οι δημιουργοί του Popcorn Time εγκατέλειψαν την υπηρεσία λίγο μετά την εισαγωγή του και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κυκλοφόρησαν μετά από μια εισβολή της Sony, έδειξαν ότι η επιβολή του νόμου μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο. Αλλά ο κώδικας της εφαρμογής ήταν ανοιχτού κώδικα και άλλοι προγραμματιστές άρχισαν να κυκλοφορούν νέες εκδόσεις.

Το 2015, ένας προγραμματιστής που σχετίζεται με το Popcorn Time είπε στο Bloomberg ότι η υπηρεσία δεν ήταν υπεύθυνη για την πειρατεία επειδή δεν φιλοξενούσε η ίδια κανένα κλεμμένο υλικό. Αντίθετα, το λογισμικό πρόσφερε έναν σύνδεσμο προς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο που φιλοξενούσαν το περιεχόμενο μέσω του συστήματος κοινής χρήσης αρχείων BitTorrent. «Ο κόσμος των torrent ήταν εδώ με εκατομμύρια χρήστες μπροστά μας και θα είναι εδώ με δισεκατομμύρια χρήστες πολύ μετά από εμάς», είπε τότε.

Την Τρίτη, η ομάδα πίσω από την εφαρμογή έστειλε email στους δημοσιογράφους δηλώνοντας το τέλος της. Ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα που δημοσιεύτηκε από το Popcorn Time, με μια εικονογράφηση μιας τσάντας ποπ κορν κινηματογράφου με σημάδια Χ για τα μάτια, διακηρύσσει “R.I.P”. στην κορυφή της σελίδας. Ο ιστότοπος περιέχει επίσης ένα γράφημα ενδιαφέροντος με την πάροδο του χρόνου που μετράται σε διαδικτυακές αναζητήσεις για την εφαρμογή, παρόμοιο με αυτό που έστειλε το Netflix σε επενδυτές το 2015.

Η κινηματογραφική πειρατεία εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για το Χόλιγουντ. Επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού πολλές ταινίες παρέλειψαν τις αίθουσες κυκλοφορίας και πήγαν κατευθείαν στην ψηφιακή αγορά. Τα κινηματογραφικά στούντιο διατηρούν μια επιθετική νομική προσέγγιση στην πειρατεία. Ωστόσο, πολλές εναλλακτικές στο Popcorn Time έχουν πάρει τη θέση τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις