Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Exotec γίνεται ο πρώτος IndustryTech «μονόκερος» της Γαλλίας με νέα χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ

Mε τη νέα χρηματοδότηση η Exotec έγινε ο πρώτος «μονόκερος» της Γαλλίας στον κλάδο της βιομηχανίας, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν την εταιρεία για τα καινοτόμα ρομποτικά συστήματα τα οποία βελτιώνουν την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού για τους retailers σε όλο τον κόσμο.

Δυναμικά άρχισε η νέα χρονιά για τους ευρωπαϊκούς unicorns, καθώς στη λίστα με τους «μονόκερους» της Γηραιάς Ηπείρου προστέθηκε η γαλλική industrial tech Startup Exotec. Η νεοφυής επιχείρηση με έδρα τη Λιλ, και ένας από τους πρωτοπόρους στο χώρο των warehouse robotics, συμμετείχε, με επιτυχία πρόσφατα, σε νέο μεγάλο γύρο χρηματοδότησης, «σηκώνοντας» 293 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, με τη νέα χρηματοδότηση η Exotec έγινε ο πρώτος «μονόκερος» της Γαλλίας στον κλάδο της βιομηχανίας, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν την εταιρεία για τα καινοτόμα ρομποτικά συστήματα τα οποία βελτιώνουν την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού για τους retailers σε όλο τον κόσμο. Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Goldman Sachs Asset Management, ενώ συμμετείχαν επίσης η 83North και η Dell Technologies Capital.

Η πανδημία και οι απότομες αλλαγές που επέφερε στις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, αλλά και στις περισσότερες πτυχές της καθημερινής ζωής ανέδειξαν την κρισιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη σύγχρονη ζωή. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλές κοινότητες συνεχίζουν να αισθάνονται τις αρνητικές επιπτώσεις των συνεχιζόμενων προβλημάτων με τα οποία συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Από τις καθυστερήσεις απογραφής έως τη συμφόρηση των λιμένων, αυτές οι σύνθετες προκλήσεις αναμένεται να αυξηθούν τόσο σε συχνότητα όσο και σε μέγεθος.

Η Exotec, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια παγκόσμια εταιρεία ρομποτικής που κατασκευάζει scalable ρομποτικές λύσεις για αποθήκες με στόχο να τροφοδοτήσει τα μεγαλύτερα brands διεθνώς. Το σύστημα Skypod, μία από τις signature λύσεις της γαλλικής Startup, χρησιμοποιεί ρομπότ που μπορούν να φτάσουν σε ύψος τα 10 μέτρα, τα οποία βελτιστοποιούν και επιταχύνουν την αποθήκευση και ανάκτηση των προϊόντων στις αποθήκες. Οι λύσεις της Exotec έχουν τύχει θερμής υποδοχής από τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη από σύγχρονες λύσεις για τα logistics, καθώς η γαλλική εταιρεία υποστηρίζει περισσότερα από 30 αναγνωρισμένα brands του e-commerce, του retail, των κατασκευών κ.α..

Ο Romain Moulin, co-founder και διευθύνων σύμβουλος της Exotec, δήλωσε με αφορμή τη νέα mega χρηματοδότηση: «Μετά τη μεγάλου μεγέθους αποδιοργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας, υπάρχει χώρος μόνο για καινοτομία. Ενώ ολόκληρος ο παγκόσμιος κλάδος των logistics είναι γεμάτος αβεβαιότητα, μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις είναι οι συνεχιζόμενες ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Η Exotec πρωτοπορεί προωθώντας μια νέου τύπου συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων και των ρομπότ αυξάνοντας την παραγωγικότητα με τρόπο αρκετά πιο βιώσιμο.».

Το 2020, η νεοφυής επιχείρηση «σήκωσε» 77,1 εκατ. ευρώ από την Dell Technologies Capital ενώ υποστηρίχθηκε επίσης από την Iris Capital και την Breega, κεφάλαια τα οποία επιτάχυναν μαζικά την ανάπτυξη της Exotec. Έκτοτε, η εταιρεία διπλασίασε τα έσοδά της και τριπλασίασε την πελατειακή της βάση.

Η γαλλική Startup δραστηριοποιείται και στη Βόρεια Αμερική, ενώ πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με 8 νέους μεγάλους επιχειρηματικούς πελάτες στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Gap και η Geodis.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις