Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Blockchain θα εξοικονομήσει 10 δισ. δολάρια στις ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι το 2024

Πολλές οι ευκαιρίες για τις Blockchain Startups στον ασφαλιστικό χώρο.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Juniper Research η χρήση blockchain στην ασφάλιση θα μεταμορφώσει τη διαχείριση απαιτήσεων εξοικονομώντας 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε κόστος παγκοσμίως έως το 2024, από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 με τους παρόχους ασφάλισης να αξιοποιούν όλο και περισσότερο τα οφέλη της αυξημένης διαφάνειας των διαδικασιών και της ανταλλαγής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο: άμεση πρόσβαση όλα τα μέρη, εξάλειψη της αλληλεπικάλυψης των διαδικασιών και ελαχιστοποίηση της απάτης.

Ειδικά σε αγορές όπως οι Η.Π.Α., όπου η ασφαλιστική αγορά είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένη, θα σημειωθεί απότομη αύξηση της συνολικής εξοικονόμησης κόστους με χρήση λύσεων blockchain για την έκδοση και διαχείριση ασφαλίστρων μεταξύ 2021 και 2024, αντιπροσωπεύoντας  περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής εξοικονόμησης κόστους παγκοσμίως μέχρι το 2024.

Εξοικονόμηση και στην ασφάλεια υγείας 

Οι ΗΠΑ θα δουν τον αριθμό των αιτήσεων για ασφαλιστική κάλυψη υγείας που υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω blockchain να αυξάνεται από 2 εκατομμύρια το 2021 σε 24 εκατομμύρια έως το 2024. Η ασφάλιση υγείας είναι ένας τομέας έντασης πόρων και σύμφωνα με την μελέτη οι λύσεις blockchain θα αντικαταστήσουν τις αναποτελεσματικές διαδικασίες, θα αυξήσουν την διαλειτουργικότητα των συστημάτων και θα αποδειχθούν καθοριστικές για την βελτίωσή τους.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια

Οι ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι πρότινος ήταν απρόθυμες να εκσυγχρονίσουν τις υπάρχουσες διαδικασίες και επί του παρόντος δεν υπάρχουν παγκόσμια πρότυπα στα δίκτυα blockchain, για αυτό το λόγο οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια στην εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain μέσω επενδύσεων και συνεργασιών με τεχνολογικές εταιρείες και Startups. Οι όποιες λύσεις Blockchain που αναπτύσσονται θα πρέπει να ενσωματωθούν στις υπάρχουσες πλατφόρμες επεξεργασίας και διαχείρισης απαιτήσεων και να προσφέρουν μια πρόταση αυξημένης αξίας σύμφωνα με τον συυγραφέα της έρευνας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις