Η JPMorgan θα επενδύσει πάνω από 12 δισ. δολάρια σε tech

Η JPMorgan θα δαπανήσει πάνω από 12 δισ. δολάρια για την τεχνολογία το 2022, συμβάλλοντας σε αύξηση των δαπανών κατά 8%, πράγμα που θα μπορούσε να πλήξει ακόμα και τους στόχους κερδοφορίας της τράπεζας.

Σε αναφορά της για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, η JPMorgan παρουσίασε τα σχέδια δαπανών στην τεχνολογία σε τομείς όπως οι μικροϋπηρεσίες, το cloud και οι σύγχρονες πρακτικές μηχανικής για την επιτάχυνση της ανάπτυξης λογισμικού. Η τράπεζα ποντάρει επίσης πολλά στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για να αξιοποιήσει περισσότερο τα δεδομένα της ενώ τονίζει τη δέσμευσή της στην κυβερνοασφάλεια.

Επιπλέον, σχεδιάζει να συνεχίσει να πραγματοποιεί εξαγορές, σε συνέχεια των πρόσφατων συμφωνιών για την αγορά της OpenInvest, της Nutmeg και του 75% της VW Payments. Με τον ανταγωνισμό για την εύρεση ταλέντων να γίνεται όλο και πιο έντονος, η JPMorgan σημείωσε επίσης ότι σκοπεύει να “επανασχεδιάσει” τον τρόπο με τον οποίο προσελκύει και διατηρεί τους κορυφαίους στον χώρο της τεχνολογίας.

Οι τεχνολογικές δαπάνες ύψους 12 δισ. δολαρίων είναι ένας σημαντικός αριθμός που πιθανότατα ξεπερνά τη σωρευτική αξία σε δολάρια των επενδύσεων όλων των fintechs στον κόσμο.

Η τράπεζα προειδοποίησε ωστόσο ότι οι αυξημένες δαπάνες της πιθανόν να επηρεάσουν την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της να υποχωρήσει και να υποβαθμίσει συνολικά η μετοχή της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις