Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bayer καλεί ερευνητές και Startups να καινοτομήσουν στον τομέα των προϊόντων φυτοπροστασίας

Η φαρμακευτική εταιρεία ξεκινά ένα πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όσοι υποβάλλουν αίτηση με την πρόταση τους.

Την έναρξη του Testing4Ag, ενός νέου προγράμματος ανακοίνωσε η Bayer καλώντας ερευνητές από όλο τον κόσμο να υποβάλλουν νέες φυτοπροστατευτικές ουσίες. Αυτές θα τεθούν για περαιτέρω διερεύνηση με στόχο να εντοπιστούν νέοι πιθανοί τρόποι δράσης για τον έλεγχο μυκητολογικών ασθενειών, εντομολογικών προσβολών ή ζιζανίων.

Το Testing4Ag, μέρος της πρωτοβουλίας ανοικτής καινοτομίας Open4Ag της Bayer, επιδιώκει να αναπτύξει τη νέα εξελιγμένη γενιά προϊόντων φυτοπροστασίας που αντιμετωπίζουν με ασφάλεια και βιωσιμότητα τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των παραγωγών.

«Η Bayer είναι ο ηγέτης στην Έρευνα και Ανάπτυξη του κλάδου της γεωργίας και  δεσμευόμαστε να οδηγήσουμε το μέλλον παρέχοντας καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί τόσο σήμερα όσο και αύριο», δήλωσε σχετικά ο  Bob Reiter, Επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης στον τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer. «Το Testing4Ag θα συνδυάσει τις μετασχηματιστικές ιδέες πρωτοπόρων ερευνητών με τη γνώση, τους ειδικούς και τις υποδομές της Bayer, με τους ερευνητές που θα συμμετάσχουν, να διατηρούν την κυριότητα στην πνευματική  ιδιοκτησία». 

Το Testing4Ag υλοποιείται σε συνεργασία με τη Halo και θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις δικές τους ενώσεις μέσω διαφανών διαδικασιών GR012022 εξελιγμένης τεχνολογίας έρευνας και ελέγχου καθώς και ανάπτυξης αποτελεσμάτων. Οι υποβληθείσες ενώσεις θα αξιολογηθούν μέσω βιολογικών δοκιμών τελευταίας τεχνολογίας έναντι μεγάλης ποικιλίας ειδών ζιζανίων αλλά και παθογόνων φυτών, όπως εντόμων, νηματωδών και/ή φορέων τους.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα κοινοποιηθούν απευθείας στους συμμετέχοντες, οι οποίοι και θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ελεύθερα για επόμενα στάδια έρευνας. Σύμφωνα με τη δέσμευση της Bayer για ανοιχτή καινοτομία, οι ερευνητές και τα ιδρύματά τους θα διατηρήσουν όλα τα δικαιώματα για τη δυνητική πνευματική ιδιοκτησία που δημιουργείται μέσω του προγράμματος Testing4Ag.

«Το Testing4Ag είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη προϊόντων φυτοπροστασίας που βοηθούν τους παραγωγούς να παράγουν ικανή ποσότητα τροφής για όλο τον κόσμο, σε αντίξοες συνθήκες λόγω της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γεωργίας» πρόσθεσε η Rachel Rama, Επικεφαλής Μικρών Μορίων στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer. «Μεμονωμένοι ερευνητές, πανεπιστήμια, ακόμη και μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση και την εύρεση των λύσεων στα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η γεωργία. Τους προσκαλούμε όλους να  συμμετάσχουν στο Testing4Ag».

Περισσότερα σχετικά με το Testing4Ag ή για υποβολή υλικού προς εξέταση, εδώ. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις