Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρώτο ψηφιακό ESG Workshop διοργανώνει η PRIORITY 

Την δυνατότητα να αναπτύξουν πρακτικές και να ενημερωθούν για το πλαίσιο επιχειρηματικής βιωσιμότητας, ενισχύοντας την ελκυστικότητα τους σε επενδυτικές ευκαιρίες, θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στο εργαστήριο της PRIORITY.

PRIORITY, η εταιρεία συμβούλων οργάνωσης, πληροφορικής και εκπαίδευσης, διοργανώνει το πρώτο, διαδικτυακό, ESG Workshop στις 28/1/2022 (10.00-12.00) με θέμα «ESG Κριτήρια: Επένδυση στη βιωσιμότητα στην πράξη».

Τοworkshop της PRIORITY αποσκοπεί στην παρουσίαση των ESG κριτηρίων και στο πώς η εφαρμογή τους θεμελιώνει το πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών. Μέσω της εφαρμογής ESG κριτηρίων οι επιχειρήσεις καθίστανται πιο «ελκυστικές» για τους επενδυτές, ενώ ενισχύεται η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού και των stakeholders για τον τρόπο διακυβέρνησης τους.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται ευκολότερα η χρηματοδότηση από τις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν πλέον να αποδεικνύουν τον βιώσιμο τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας των εταιρειών που χρηματοδοτούν. Συγχρόνως, βελτιώνεται η διαφάνεια και η εταιρική φήμη, με αποτέλεσμα να οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη της εταιρείας.

Συνοπτικά, τα θέματα που θα παρουσιάσει η PRIORITY στο 1ο ESG Workshop αφορούν:

  • Το νομοθετικό πλαίσιο (ποιους αφορά, τι απαιτεί, έναρξη εφαρμογής κ.λπ.) σχετικά με την υιοθέτηση και παρακολούθηση των κριτηρίων ESG.
  • Τις βασικές Περιοχές Ελέγχου (Π.Ε.) για τους τρεις πυλώνες του ESG (περιβάλλον – κοινωνία – διακυβέρνηση) που έχουν προκύψει από τη μελέτη των προϋποθέσεων μιας σειράς απαιτήσεων από Ευρωπαϊκούς θεσμούς, της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας και των προτύπων.
  • Την ανάλυση των δεικτών (KPIs) που μπορούν να αξιοποιηθούν για την παρακολούθηση της επίδοσης ενός οργανισμού στην εφαρμογή των ESG κριτηρίων.
  • Την προτεινόμενη μεθοδολογία για την υιοθέτηση ESG κριτηρίων.

Η ομάδα της PRIORITY ασχολείται συγκεκριμένα με συστήματα διαχείρισης περιβαλλοντικών θεμάτων, αειφορίας, ηθικής εταιρικής διακυβέρνησης, υγείας και ασφάλειας στην εργασία, καθώς και καθορισμού στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, βοηθώντας συστηματικά τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν ένα σύγχρονο μοντέλο ESG στην επιχειρηματική τους πρακτική.

Οι δηλώσεις για δωρεάν συμμετοχή, γίνονται άμεσα από το εταιρικό email της ενδιαφερόμενης επιχείρησης στο [email protected]

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις