Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα δικά τους στυλ εργασίας θα επιλέγουν οι Zoomies

Το Zoom διοργάνωσε ως εταιρεία ένα summit για την μετεξέλιξη της εργασίας, παρουσιάζοντας τις αλλαγές μέσα από το δυναμικό της και τις επιλογές του.

Το Zoom διοργάνωσε μια Σύνοδο Κορυφής για τον μετασχηματισμό της εργασίας, μια εικονική εκδήλωση που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ουσιαστικές στρατηγικές, δημιουργικές προσεγγίσεις και καινοτόμες λύσεις για τον επαναπροσδιορισμό της εργασίας. Στο πνεύμα της προώθησης ενός υγιούς διαλόγου που σχετίζεται με τον εργασιακό μετασχηματισμό, το Zoom παρουσίασε και τα δικά του σχέδια γύρω από το εγχείρημα αυτό. 

Κατά τη διάρκεια του 2021, έγινε μια ολοκληρωμένη έρευνα για τους εργαζομένους που συμμετείχαν προκειμένου να λάβουν μελετημένες αποφάσεις σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν σε έναν εξελισσόμενο κόσμο εργασίας. Δύο ήταν οι προτεραιότητες, η διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων και η υποστήριξή τους μέσω μιας ουσιαστικής εργασιακής εμπειρίας. 

Στόχος ήταν να κοινοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει ορισμένες προτεραιότητες μέσω της δημιουργίας νέων “στυλ εργασίας”, ξεκινώντας από τους υπαλλήλους της, τα οποία και θα αποτελέσουν θεμέλιο για τα σχέδια και το μέλλον της εργασίας. Η εταιρεία εξατομικεύει τα μοντέλα εργασίας ενώ δημιουργεί θέσεις εργασίας ειδικά προσαρμοσμένες σε αυτά.

Το σχέδιο για το μέλλον της εργασίας  

Η εταιρεία εργάζεται για να λάβει ορισμένες αποφάσεις που θα υπολογίζουν τους υπαλλήλους μελετώντας τις ανάγκες τους. Καθώς αυτές οι ανάγκες είναι πια πολύ διαφορετικές, η βάση των εργαζομένων έχει πλήρως μεταβληθεί από την αρχή της πανδημίας. Συγκεκριμένα:  

  1. Σήμερα, το 98% των υπαλλήλων στο Zoom εργάζονται εξ αποστάσεως. (Το υπόλοιπο 2% περιλαμβάνει υπαλλήλους των οποίων οι ρόλοι περιλαμβάνουν κυρίως επιτόπιες εργασίες, όπως η διαχείριση χώρων και η υποστήριξη φυσικού εξοπλισμού). 
  2. Το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε από 2.400 σε 6.100 υπαλλήλους από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021. 
  3. Οι υπάλληλοι είναι πιο γεωγραφικά διασκορπισμένοι, με περισσότερα από 10 γραφεία παγκοσμίως και εργαζόμενους σε πάνω από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Ποιοι είναι οι τρόποι εργασίας της Zoom; 

Συνεπώς, στο μέλλον κάποιοι θα εργάζονται μόνιμα από ένα γραφείο στο σπίτι ή μόνο στο γραφείο. Για τους υπόλοιπους, θα είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Αυτοί οι τρόποι εργασίας καθορίζουν πού και πώς θα εργάζεται ένας εργαζόμενος. 

Όταν θα είναι ασφαλές να ανοίξουν ξανά τα γραφεία και οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται άνετα, η Zoom ετοιμάζει τα δικά της στυλ εργασίας: 

  • Φυσική παρουσία: Εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους ρόλους ή που θα προσλαμβάνονται με σκοπό να βρίσκονται καθημερινά στο γραφείο, όπως ορίζεται από την θέση και τις αρμοδιότητες τους.
  • Απομακρυσμένα: Εργαζόμενοι που εξ αρχής προσλήφθηκαν για να εργάζονται εξ αποστάσεως (remote) ή που έχουν μεταφέρει τη μόνιμη κατοικία τους μακριά από το πλησιέστερο γραφείο της Zoom.
  • Υβριδικά: Εργαζόμενοι σε εύλογη απόσταση μετακίνησης που επιλέγουν να πηγαίνουν στο γραφείο ορισμένες ημέρες την εβδομάδα ή το μήνα.

Συνήθως, ένας εργαζόμενος επιλέγει τον δικό του τρόπο εργασίας. Η προσφορά σε διάφορα στυλ εργασίας που θα καθορίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι ο ιδανικός τρόπος για να συνεχίσουν να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας όχι μόνο στους πελάτες αλλά και στους σημερινούς και μελλοντικούς Zoomies, κατέληξε η εταιρεία. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις