Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα μέσα του 2022 το pitching των μαθητικών Startup ιδεών στο GreenTecLab

Με τη συμμετοχή συνολικά 90 μαθητών από 7 Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ολοκληρώθηκαν τα διαδικτυακά εργαστήρια Πράσινης Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου GreenTecLab «Ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων για την προστασία του κλίματος» και συνδιοργανώθηκαν από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Ακόμα, στα μέσα του 2022 προγραμματίζεται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός των επιχειρηματικών ιδεών που θα παρουσιάσουν οι συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, θα διακριθούν οι τρεις πιο καινοτόμες στους κλάδους: περιβάλλον, έξυπνη και βιώσιμη πόλη/λιμάνι, καινοτόμα προϊόντα και προηγμένα υλικά. Ο διαγωνισμός αυτός θα αποτελέσει ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου του ΒΕΠ, Ανδριανού Μιχάλαρου.

Τα εργαστήρια πράσινης επιχειρηματικότητας διεξήχθησαν διαδικτυακά στις 6713 και 14 Δεκεμβρίου, και οργανώθηκαν επίσης στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου του ΒΕΠ, Ανδριανού Μιχάλαρου, που είχε όραμα την ανάδειξη και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στα τεχνικά επαγγέλματα. Σκοπός των σεμιναρίων ήταν εξάλλου η ανάπτυξη «πράσινων» επιχειρηματικών ιδεών, με την προοπτική μετεξέλιξης τους σε «βιώσιμες» Startups από μαθητές των ΕΠΑΛ.

Στα Εργαστήρια Πράσινης Επιχειρηματικότητας απηύθυναν χαιρετισμούς οι Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, Γεώργιος Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος – Ευάγγελος Αραβώσης και Καθηγητής ΕΜΠ και Προέδρος της Επιτροπής Εκδόσεων Ιδρύματος Ευγενίδου, Ιωάννης Γκόλιας.

Ακολούθως, ο αρχιτέκτονας και υπεύθυνος Έργου Πύργου Πειραιά, Natalis Petrovits, παρουσίασε την μελέτη του Πύργου Πειραιά ως βιώσιμο κτίριο και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος MantisBusiness Innovation, Χρήστος Νικολούδης, παρουσίασε το Ελληνικό Οικοσύστημα Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece.

Το έργο GreenTecLab χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Προστασία του Κλίματος (EUKI) του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας, συντονιστής του είναι το Fiap e.V και εταίροι του το Πανεπιστήμιο του Καντίθ, το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, το Δημαρχείο του Καντίθ από την Ισπανία, η Pedal-Consulting από τη Σλοβακία και από την Ελλάδα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα το έργο GreenTecLab υλοποιείται σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Υποστηρικτές του έργου για τις δράσεις στην Αθήνα είναι και οι φορείς: Academy of Entrepreneurship Training, Electra Energy, «ETHOS LAB» Κέντρο Έρευνας για τη Διακυβέρνηση και την Αειφορία Ι.Κ.Ε. και Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας, Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, The People’s Trust και Uni.fund.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις