Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άβαταρς στο TikTok: Τι νέο ετοιμάζει η εφαρμογή;

Όλα τα νέα features που βρίσκονται στα σκαριά για να αναβαθμίσουν την εμπειρία του χρήστη αλλά και το περιεχόμενο των δημιουργών.

Το TikTok αναπτύσσει μια σειρά νέων λειτουργιών σε μια προσπάθεια να ανανεώσει την χρήση, τα οφέλη και το περιεχόμενο του app απέναντι στον όποιο ανταγωνισμό. Σε αυτά περιλαμβάνονται avatars τύπου Bitmoji, φιλτράρισμα λέξεων-κλειδιών για το For You Page, ομαδικές συνομιλίες, livestreams μόνο με ήχο, κοινή χρήση οθόνης σε livestreams και λειτουργίες συνδρομής τύπου Twitch, οι οποίες θα επιτρέπουν στους δημιουργούς να δημιουργούν emotes και τμήματα με σχόλια μόνο για συνδρομητές. Αυτά τα πιθανά χαρακτηριστικά είναι προς το παρόν σε εξέλιξη και αναμένεται το αν θα μπουν στην εφαρμογή, σύμφωνα με τον αναλυτή social media, Matt Navarra.

Το TikTok παίζει με μια νέα ιδέα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουν αμέσως στην εφαρμογή. Βέβαια, τα ενδεχόμενα updates που συζητιούνται μερικές φορές παρέχουν μια εικόνα για τα μελλοντικά σχέδια μιας πλατφόρμας και πως αυτή θέλει να εξελιχθεί, παίρνοντας πρώτα feedback από τους χρήστες όταν μπουν δοκιμαστικά.

Ορισμένα από αυτά τα features που διέρρευσαν έχουν ήδη δοκιμαστεί δημοσίως σε κάποια μορφή, όπως οι συνδρομές επί πληρωμή που αφορούν δημιουργούς. Αλλά τα emotes και τα sections για σχόλια – τα οποία δανείζονται απευθείας από το Twitch – θα μπορούσαν να έχουν κάποιο νόημα στο πλαίσιο μιας πρόσφατης δοκιμής του TikTok: ένα λογισμικό desktop streaming που ονομάζεται TikTok Live Studio. Η λειτουργία φιλτραρίσματος λέξεων-κλειδιών – η οποία είναι παρόμοια με τη λειτουργία σίγασης λέξεων του Twitter – έχει ήδη αναφερθεί ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας του TikTok να “καθαρίσει” τη σελίδα του For You Page.

Άλλες ιδέες που διέρρευσαν, όπως τα άβαταρς και οι ζωντανές εκπομπές βίντεο μόνο με ήχο, φανερώνουν άλλους πιθανούς δρόμους προς τους οποίους θα κινηθεί η επέκταση του TikTok. Αν πάντως μπορούν να υλοποιήσουν τα livestream βίντεο, όπως στα stories του  Instagram, γιατί να μην προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το ενδιαφέρον για live ήχο ή αργότερα και τα ομαδικά chats για μηνύματα στο TikTok. Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς είναι αν όλα αυτά σχετίζονται ίσως και με την επέλαση του metaverse στην αγορά των κοινωνικών μέσων και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης:

Το TikTok σκέφτεται να αρχίσει τις συνδρομές

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις