Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deliverect: «Σήκωσε» 130 εκατ. ευρώ και έγινε η νέα unicorn της Ευρώπης

Η Deliverect μόλις εξασφάλισε πάνω από 130 εκατ. ευρώ για την παγκόσμια πλατφόρμα της που απλοποιεί και βελτιώνει τις online παραγγελίες.

Η χρηματοδότηση, της οποίας ηγούνται η Coatue Management LLC και η Alkeon Capital Management, καθώς και οι υφιστάμενοι επενδυτές Newion, OMERS Ventures, DST Global, Redpoint Ventures και Smartfin, φέρνει την Deliverect σε αποτίμηση άνω του 1,2 δισ. ευρώ.

Η πλατφόρμα που ιδρύθηκε στη Γάνδη διανύει μια περίοδο επιταχυνόμενης ανάπτυξης και έχει λάβει μέχρι σήμερα 100 εκατ. παραγγελίες, ενώ το 2021 είχε 1,5 εκατ. παραγγελίες την εβδομάδα, σημειώνοντας αύξηση κατά 300% σε σχέση με το 2020. Η Startup έλαβε επίσης 16,2 εκατ. ευρώ για να επεκταθεί παγκοσμίως το 2020, εξυπηρετώντας πλέον 20.000 περιοχές.

Ξεκίνησε το 2018 με μια πλατφόρμα SaaS που αυτοματοποιεί τη ροή των online παραγγελιών φαγητού και τροφίμων μέσω ενός ενιαίου σημείου, λαμβάνοντας αιτήματα παράδοσης, table app ή takeout από υπηρεσίες όπως οι Uber Eats, Grubhub, Deliveroo, Doordash, Foodora, Shopify και άλλες, μεταφέροντάς τες απευθείας στην κουζίνα.

Τόσο μικρά ανεξάρτητα εστιατόρια όσο και μεγάλες αλυσίδες όπως KFC, Chipotle, Time Out Market, Five Guys, Taco Bell, Le Pain Quotidien και Outback Steakhouse χρησιμοποιούν το Deliverect για να φέρουν τα γεύματα τους στα χέρια των πελατών που παραγγέλνουν ντελίβερι.

Με τα νέα κεφάλαια, η Deliverect στοχεύει να επενδύσει σε τεχνολογικές αναβαθμίσεις των συστημάτων της, να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και να κλιμακώσει την δράση της για να μπορεί να εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται πλέον καταστήματα ψιλικών και παντοπωλείου εκτός από εστιατόρια.

Για την καλύτερη υποστήριξη αυτών των πελατών, η Deliverect εγκαινιάζει επίσης ένα ειδικό App Store που σε συνδυασμό με την χρηματοδότηση αυτή θα συμβάλλει στην επέκταση του αποτυπώματος της εταιρείας και στην επιτάχυνση της ανάπτυξής της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις