Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Klarna λανσάρει φυσική κάρτα στη Βρετανία για αγορές buy now, pay later

Η σουηδική Klarna, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον παγκόσμιο κλάδο του fintech, συνεχίζοντας τις καινοτομίες των τελευταίων χρόνων ανακοίνωσε πως η δημοφιλής υπηρεσία buy now, pay later θα ενσωματωθεί σε μια φυσική κάρτα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της Klarna Card, μιας κάρτας Visa που επιτρέπει στους χρήστες να καθυστερούν τις πληρωμές για τις αγορές τους, τόσο στα φυσικά όσο και στο διαδικτυακά καταστήματα.

Η κάρτα είναι ήδη διαθέσιμη στη Σουηδία και τη Γερμανία, όπου πλέον χρησιμοποιείται από πάνω από 800.000 άτομα, σύμφωνα με την Klarna. Είναι η πρώτη φορά που η φυσική κάρτα της εταιρείας γίνεται διαθέσιμοι για τους πελάτες της σε χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της με ταχύτατους ρυθμούς τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ.

Η κάρτα της Klarna θα προσφέρει αρχικά μόνο τη δυνατότητα «pay in 30» της σουηδικής fintech, η οποία επιτρέπει στους αγοραστές να εξοφλήσουν το χρέος τους εντός 30 ημερών. Η Klarna τόνισε ότι σχεδιάζει να συμπεριλάβει πρόσθετες επιλογές πληρωμής στο μέλλον.

Όπως και άλλες εταιρείες buy now, pay later η Klarna προσφέρει μια υπηρεσία μέσω της οποίας το κόστος των αγορών των χρηστών μοιράζεται σε μια περίοδο μηνιαίων δόσεων, συνήθως άτοκων. Η εταιρεία κερδίζει χρήματα χρεώνοντας μια μικρή προμήθεια στους retaliers για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας της Klarna.

Η κάρτα της Klarna, η οποία διατίθεται είτε σε μαύρο είτε σε ροζ χρώμα, θα στέλνει push notifications στο smartphone του πελάτη όταν κάνει μια συναλλαγή, ενώ θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες να παρατείνουν την ημερομηνία λήξης της πληρωμής τους έως και 10 ημέρες, χωρίς επιπλέον κόστος.

Η Klarna σχεδιάζει να λανσάρει την κάρτα σταδιακά, με σκοπό όλοι οι πελάτες της να έχουν πρόσβαση στη φυσική κάρτα το 2022. Στο μεταξύ οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να εγγραφούν ήδη στη σχετική waitlist.

«Για τις ηλεκτρονικές αγορές όπου η πίστωση έχει νόημα, το buy now pay later έχει γίνει η νούμερο ένα βιώσιμη εναλλακτική λύση χωρίς τόκους και με ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα πληρωμών», δήλωσε ο Alex Marsh, επικεφαλής του βρετανικού τμήματος της Klarna.

«Η κυκλοφορία της Klarna Card στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρνει τα οφέλη του buy now, pay later στον offline κόσμο, παρέχοντας στους καταναλωτές τον έλεγχο και τη διαφάνεια του BNPL μοντέλου για όλες τις αγορές τους σε φυσικά κατάστημα».

Η Klarna έχει συχνά ασκήσει κριτική στην βιομηχανία των πιστωτικών καρτών επειδή, σύμφωνα με την ίδια, φορτώνει τους καταναλωτές με χρέη και υψηλά επιτόκια. Η κυκλοφορία της δικής της φυσικής κάρτας μπορεί να αποτελεί έκπληξη για ορισμένους, αλλά η εταιρεία υποστηρίζει ότι συνιστά την καλύτερη εναλλακτική λύση για τις πιστωτικές κάρτες, καθώς δεν χρεώνει τόκους ή τέλη καθυστερημένης πληρωμής.

Ωστόσο, η κυκλοφορία της Klarna Card έρχεται σε μια περίοδο που ο κλάδος του BNPL αντιμετωπίζει αυξανόμενο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για να θέσει τον κλάδο υπό την επίβλεψη της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς, της εποπτικής αρχής των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της χώρας.

Εκπρόσωπος της Klarna δήλωσε ότι η βρετανική αρμόδια αρχή «είναι πλήρως ενήμερη για το προϊόν και τον τρόπο λειτουργίας του» και ότι η εταιρεία έλαβε το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές πριν από την κυκλοφορία της Klarna Card.

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από το 50% της παγκόσμιας αγοράς Buy Now Pay Later ανήκει στην Klarna

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις