Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Startup της Walmart ξεκινά τις εξαγορές fintech για super app

Η Hazel, η fintech Startup της Walmart πρόκειται να εξαγοράσει την Even για πληρωμές μισθών και την neobank ONE, καθώς ετοιμάζεται να βγει από τη λειτουργία stealth.

Η Hazel, η οποία ιδρύθηκε πέρσι με χρηματοδότηση της Ribbit Capital και στηρίζεται από στελέχη της Goldman Sachs, είναι μια κοινοπραξία που συγκεντρώνει τις γνώσεις στην λιανική αγορά και την κλιμάκωση της Walmart με την τεχνογνωσία σε θέματα fintech της Ribbit για να προσφέρει τεχνολογικά καθοδηγούμενες financial εμπειρίες προσαρμοσμένες στους πελάτες και τους συνεργάτες της Walmart.

Με την εμπορική ονομασία ONE, οι επιχειρήσεις θα συνδυάσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να παρέχουν στους χρήστες μια ολοκληρωμένη one-stop εφαρμογή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και μια σχετική χρεωστική κάρτα για τη διαχείριση της αποταμίευσης, των δαπανών και του δανεισμού τους σε έναν ενιαίο λογαριασμό.

Ο Omer Ismail, ο οποίος προσελήφθη από την Goldman Sachs τον περασμένο Μάρτιο, θα ηγηθεί της συνδυασμένης επιχείρησης ως διευθύνων σύμβουλος της ONE. Μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών, η εταιρεία θα απασχολεί περισσότερους από 200 υπαλλήλους και θα διαθέτει στον ισολογισμό της περισσότερα από 250 εκατ. δολάρια για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης στο μέλλον.

Η εταιρεία θα συγκεντρώνει την πλατφόρμα οικονομικών παροχών της Even και την διαχείριση χρημάτων με χαμηλές χρεώσεις One. Και οι δύο επιχειρήσεις θα ενσωματωθούν σε μία εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές παντού ως ONE. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εταιρείας θα διατίθενται απευθείας στους καταναλωτές και μέσω εργοδοτών ή εμπόρων.

Στο μέλλον, η εφαρμογή ONE θα γίνει μέρος των φυσικών και ψηφιακών καναλιών της Walmart, επεκτείνοντας τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στους 1,6 εκατ. συνεργάτες του κολοσσού λιανικής στις ΗΠΑ και στα 100 εκατ. και πλέον εβδομαδιαίους αγοραστές της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις