Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η UBS εξαγοράζει την Wealthfront για να στηρίξει Millennials και Gen Z επενδυτές

Η ψηφιακή πλατφόρμα της Wealthfront, ειδικά διαμορφωμένη για τους επενδυτές της επόμενης γενιάς, θα επιταχύνει τις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της UBS στις ΗΠΑ.

Η UBS και η Wealthfront, ένας κορυφαίος στον κλάδο πάροχος αυτοματοποιημένης διαχείρισης περιουσίας που εξυπηρετεί την επόμενη γενιά επενδυτών, υπέγραψαν συμφωνία με την οποία η UBS θα εξαγοράσει την Wealthfront έναντι 1,4 δισ. δολάρια. Μέσω αυτής της εξαγοράς, η UBS θα επιταχύνει την αναπτυξιακή της δυναμική στις ΗΠΑ, θα διευρύνει την εμβέλεια της εταιρείας στους επενδυτές και θα επεκτείνει τη διανομή και τις δυνατότητες της σε μια κυρίαρχη αγορά.

Με πάνω από 27 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και περισσότερους από 470.000 πελάτες στις ΗΠΑ, η βραβευμένη, υπερσύγχρονη πλατφόρμα της Wealthfront βοηθά τους πελάτες να διαχειρίζονται εύκολα τον πλούτο τους, παρέχοντας πρόσβαση σε δυνατότητες οικονομικού σχεδιασμού, τραπεζικές υπηρεσίες και λύσεις διαχείρισης επενδύσεων. Με τη σύμπραξη αυτή, η Wealthfront και οι πελάτες της θα αποκτήσουν πρόσβαση στις κορυφαίες δυνατότητες διαχείρισης πλούτου της UBS, επωφελούμενη από την γνώση του Chief Investment Office της UBS, του παγκόσμιου αποτυπώματος της και ενός μεγάλου ραφιού προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Wealthfront εστιάζει κυρίως στους Millennials και Gen Z επενδυτές, ένα τμήμα πελατών με σημαντικό αλλά πιο αποσιωπημένο δυναμικό ανάπτυξης. Με περισσότερους από 130 εκατ. επενδυτές μόνο στις ΗΠΑ, Μillennials και Gen Z αποτελούν μαζί ένα κομμάτι υψηλής ανάπτυξης που αναμένεται να κατέχει ένα αυξανόμενο μερίδιο του παγκόσμιου πλούτου.

Καθώς η UBS επιδιώκει να δημιουργήσει και να αναπτύξει σχέσεις με επιπλέον εύπορους πελάτες, οι δυνατότητες της Wealthfront θα αποτελέσουν τη βάση της νέας ψηφιακής προσφοράς της, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση σε εξ αποστάσεως συμβουλές. Επιπλέον, η τελευταία θα επεκτείνει την υφιστάμενη προσφορά της UBS μέσω του Wealth Advice Center της εταιρείας, το οποίο επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση βασικών εύπορων πελατών, και της επιχείρησης Workplace Wealth Solutions, η οποία συνεργάζεται με τους υπαλλήλους εταιρικών πελατών για τη συμμετοχή σε προγράμματα μετοχών, την εκπαίδευση σε οικονομικά θέματα και τα προγράμματα συνταξιοδότησης.

Οι υφιστάμενοι πελάτες της Wealthfront δεν θα δουν βέβαια καμία άμεση αλλαγή στην εμπειρία τους αλλά μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όφελος από το εύρος των προϊόντων, των υπηρεσιών και του πνευματικού κεφαλαίου της UBS. Οι ίδιοι θα συνεχίσουν να δέχονται αυτοματοποιημένες επενδυτικές παροχές και να αξιοποιούν τον εξατομικευμένο χρηματοοικονομικό σχεδιασμό, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης και προβολής εξωτερικών λογαριασμών για την καλύτερη προσαρμογή των υπηρεσιών σε κάθε μεμονωμένο πελάτη.

Εκτός από τις επενδυτικές υπηρεσίες, οι πελάτες θα συνεχίσουν επίσης να έχουν πρόσβαση στις τραπεζικές υπηρεσίες της Wealthfront, συμπεριλαμβανομένων των δανείων που εξασφαλίζονται με τίτλους, των άμεσων μεταφορών σε επενδυτικούς λογαριασμούς, των άμεσων καταθέσεων, της πληρωμής λογαριασμών και των υπηρεσιών μεταφοράς.

Η Wealthfront θα γίνει 100% θυγατρική της UBS και θα λειτουργεί ως επιχείρηση στο πλαίσιο της UBS Global Wealth Management Americas. Η συναλλαγή αναμένεται προς το παρόν να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022, υπό την επιφύλαξη των προϋποθέσεων ολοκλήρωσης, όπως των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις