Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ψηφιακή κατάρτιση από Alba και EUROTEL στον έξυπνο τουρισμό

Το Alba Graduate Business School συνεργάζεται με τον Όμιλο EUROTEL για τη διαμόρφωση στελεχών υψηλών τεχνολογικών δεξιοτήτων στον Τουρισμό στα πλαίσια του Msc in Tourism Management.

Με στόχο να ενισχύσει τις δεξιότητες των μελλοντικών στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας στη χρήση προηγμένων τεχνολογιών και να αναδείξει τον ρόλο της τεχνολογίας στη λήψη αποφάσεων σε έξυπνους τουριστικούς οργανισμούς, το Alba Graduate Business School εγκαινίασε φέτος μια νέα συνεργασία με τον Όμιλο EUROTEL, στο πλαίσιο του MSc in Tourism Management και του μαθήματος Business Decisions with Data and Models.  

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, παρουσιάστηκαν σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας, που βοηθούν στη λήψη αποφάσεων, σε όλα τα μέρη μιας τουριστικής επιχείρησης και τα οποία βοήθησαν τους σπουδαστές να εξοικειωθούν με τις καινοτομίες που διαμορφώνουν το αύριο του τουριστικού κλάδου, σήμερα. 

Το πρόγραμμα MSc in Tourism Management ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας, για τη διαμόρφωση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης και γνώσης, ώστε να μπορούν να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους, στη διαχείριση τουριστικών οργανισμών. 

Στόχος του μαθήματος Business Decisions with Data and Models ήταν να ενισχύσει την ικανότητα επίλυσης επιχειρηματικών προβλημάτων, μέσω της χρήσης τεχνολογικών εργαλείων και ανάλυσης δεδομένων. Η συζήτηση εξελίσσεται γύρω από τη σημασία της τεχνολογίας στο σχεδιασμό μιας μοναδικής και εξατομικευμένης εμπειρίας πελάτη. Οι συμμετέχοντες μέσα από πραγματικά case study και workshops έλαβαν την απαραίτητη καθοδήγηση για την επίλυση προβλημάτων και τη μεγάλη σημασία της χρήσης της τεχνολογίας στις τουριστικές επιχειρήσεις από κορυφαία στελέχη της αγοράς της Φιλοξενίας και της Πληροφορικής.

Μέσα από αυτή τη σύμπραξη με τον Όμιλο EUROTEL, ο οποίος για περισσότερα από 30 χρόνια παρέχει τεχνολογικές λύσεις για τον ευρύτερο χώρο της φιλοξενίας, το πρόγραμμα προσφέρει στους συμμετέχοντες χρήσιμα εφόδια προκειμένου να κατανοήσουν το δυναμικό τοπίο που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες στην τουριστική αγορά και να καταστούν πολύτιμα στελέχη για κάθε τουριστική επιχείρηση.

«Η σύγχρονη τουριστική επιχείρηση χρειάζεται στελέχη που γνωρίζουν και κατανοούν τη ζωτικής σημασίας αξία που μπορούν να δώσουν οι τεχνολογικές λύσεις στη λειτουργία και την ανάπτυξή της. Είμαστε χαρούμενοι που επεκτείνουμε το δίκτυο συνεργασιών με τον Όμιλο EUROTEL o οποίος είναι πάντα δίπλα μας και ευελπιστούμε να προχωρήσουμε και σε νέες πρωτοβουλίες», δήλωσε σχετικά η Ευαγγελία Μπαραλού, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του προγράμματος MSc in Tourism Management, Alba Graduate Business School.

«Είναι τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με το Alba Graduate Business School και να συμμετέχουμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μέρους του MSc in Tourism Management. Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τους φοιτητές με δεξιότητες που θα τους χρειαστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, αξιοποιώντας εργαλεία πληροφορικής και τεχνολογίας ώστε να είναι σε θέση να λάβουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις κάτω από πολύπλοκες συνθήκες», συμπλήρωσε η Νατάσα Καρατζά, Group Managing Director του Ομίλου EUROTEL.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις