Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αλλαγή σκυτάλης στη BEAT: Νέος CEO ο Andrew Pinnington

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα διαδεχθεί τον Marc Berg, CEO της FREE NOW, με στόχο να ηγηθεί της ομάδας της Beat και να συνεχίσει το πλάνο επέκτασης και ανάπτυξης της εταιρείας στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Έτοιμη να περάσει σε μια νέα εποχή είναι η Beat η οποία ανακοίνωσε και επίσημα τον νέο της διευθύνοντα σύμβουλο. Ο Andrew Pinnington αναλαμβάνει στο εξής καθήκοντα CEO, διαδεχόμενος τον Marc Berg, CEO της FREE NOW, με στόχο να ηγηθεί της ομάδας  της Beat και να συνεχίσει το πλάνο επέκτασης και ανάπτυξης της εταιρείας στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου FREE NOW δηλώνει αισιόδοξο πως η εμπειρία και οι ηγετικές ικανότητες του κ. Pinnington θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της  Beat, ενισχύοντας την ανάπτυξη της εταιρείας στη Λατινική Αμερική και δημιουργώντας περαιτέρω επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ολόκληρη την περιοχή.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Andrew, έναν έμπειρο leader με μεγάλο κύρος και όραμα, ως συνοδοιπόρο στην αποστολή μας, να κάνουμε πραγματικότητα την απρόσκοπτη κινητικότητα για μια ασφαλή και βιώσιμη αστική ζωή. Το διοικητικό συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι ο Andrew είναι ο καλύτερος άνθρωπος για να οδηγήσει την Beat στη δημιουργία λύσεων κινητικότητας που ξεκλειδώνουν τις πραγματικές δυνατότητες των πόλεων και της ζωής των ανθρώπων, βελτιώνοντας συνεχώς την εταιρική κουλτούρα της Beat και καθιστώντας την εταιρεία ως ένα από τα καλύτερα μέρη για εργασία.» δήλωσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Beat.

Από την πλευρά του, ο νέος CEO δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχει σε μια εταιρεία με υψηλούς ανάπτυξης, μοναδική κουλτούρα η οποία έχει ως αποστολή τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων κινητικότητας με φόντο τις απρόσκοπτες εμπειρίες που αξίζουν επιβάτες και οδηγοί.

«Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της Beat για να ηγηθώ της επόμενη φάσης ανάπτυξης της εταιρείας σε όλη την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, ειδικά σε μια τόσο συναρπαστική στιγμή για την επιχείρηση. Ανυπομονώ πραγματικά να συνεργαστώ με την ομάδα και να επιστρέψω σε μια τόσο συναρπαστική και δυναμική βιομηχανία όπως αυτή του ride-hailing», τόνισε ο κ. Pinnington.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Andrew Pinnington φέρει τεράστια γνώση και εμπειρία στον κλάδο του ride-hailing, έχοντας υπηρετήσει ως διευθύνων σύμβουλος της, mytaxi, ενώ βοήθησε την επιχείρηση να επεκτείνει τις δραστηριότητές από 9 αγορές στη Δυτική Ευρώπη, σε 19 χώρες σε 2 ηπείρους, με τα έσοδα της εταιρείας να οκταπλασιάζονται σε μια περίοδο διετίας, μέσω ενός συνδυασμού οργανικής ανάπτυξης εξαγορών.

Πριν αναλάβει τα «ηνία» της Beat ο Andrew Pinnington ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της itch, μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης εταιρείας ειδών για κατοικίδια με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, από τον Απρίλιο του 2020 έως το τέλος του 2021. Υπό την ηγεσία του νέου CEO της Beat, η επιχείρηση πραγματοποίησε 3 φορές scale-up, μετεξελισσόμενη από μια early stage Startup σε μια ώριμη επιχείρηση, έτοιμη να επεκταθεί περαιτέρω στις βρετανική αλλά και στη διεθνή αγορά.

Ο Andrew Pinnington έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας σε διάφορες ηγετικές θέσεις στους κλάδους της τεχνολογίας, του retail, των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και των συμβουλευτικών υπηρεσιών τόσο για δημόσιες όσο και για ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως βασικό μέλος του επιχειρηματικού success story της Carphone Warehouse, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του εκεί ως Chief Operating Officer.

Πριν από την Carphone, ο Andrew Pinnington εργάστηκε στις ΗΠΑ για λογαριασμό της PepsiCo σε διάφορους ρόλους χρηματοοικονομικής και γενικής διοίκησης, έχοντας αποκτήσει MBA στο The Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Νωρίτερα, είχε κάνει τα πρώτα του βήματα εργασιακή εμπειρία στην Bain & Company, μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Διαβάστε επίσης:

“Δια χειρός” BEAT η στροφή της Ελλάδας στην ηλεκτροκίνηση

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις