Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα βήματα της Microsoft η Sony: Εξαγοράζει την Bungie έναντι 3,6 δισ. δολαρίων

Σκληρή μάχη λαμβάνει χώρα στο χώρο των video games καθώς οι μεγάλες εταιρείες προσπαθούν να αποκτήσουν το πλεονέκτημα σε μια αγορά αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνεχίζεται το μπαράζ μεγάλων εξαγορών στην παγκόσμια βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών. Μετά την εξαγορά της Zynga από την Take-Two και τη συμφωνία-ορόσημο για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, ύψους 68,7 δισ. δολαρίων, ήλθε η σειρά της Sony να μπει στο «χορό». Η Sony Interactive Entertainment έδωσε τα «χέρια» με την εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Bungie, με την αξία του deal να φτάνει τα 3,6 δισ. δολαρίων.

Η Bungie βρίσκεται πίσω από δημοφιλείς multiplayer τίτλους όπως το Destiny και το Halo, ενώ το 2000 εξαγοράστηκε από τη Microsoft.

Αν και μικρότερη από τις συμφωνίες εξαγοράς της Microsoft και της Take Two Sony συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία που, η οποία μέσω του Halo, συνέβαλε σημαντικά στο επιτυχημένο λανσάρισμα του πρώτου Xbox το μακρινό 2001.

Οι εταιρείες τεχνολογίας δείχνουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα βιντεοπαιχνίδια καθώς προσπαθούν να επεκτείνουν την πελατειακή τους και να προετοιμαστούν για τον σχεδιασμό και αξιοποίηση συσκευών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας οι μετοχές της Sony ενισχύθηκαν περίπου 4,5%, ενώ η Bungie θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία εντός του ιαπωνικού κολοσσού.

Η πιο πρόσφατη επιτυχία της εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών είναι το Destiny 2, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρεται σε πολλές πλατφόρμες. Το franchise του Halo έχει αναλάβει από το 2011 η 343 Industries η οποία ανήκει στη Microsoft.

«Η Bungie έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να αναπτύσσει μερικά από τα πιο αγαπημένα franchise βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο και, ευθυγραμμίζοντας τις αξίες της με την επιθυμία των ανθρώπων να μοιράζονται εμπειρίες παιχνιδιού, φέρνουν μαζί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», αναφέρει σε δήλωσή του ο Kenichiro Yoshida, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Group.

Διαβάστε επίσης:

Microsoft: Εξαγορά ρεκόρ της Activision-Blizzard έναντι 69 δισ. δολαρίων!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις