Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η GoStudent αποκτά την Seneca Learning και την Tus Media

Η EdTech unicorn GoStudent εξαγόρασε τη βρετανική Seneca Learning και την ισπανική Tus Media Group, σε μια κίνηση που επεκτείνει την εμβέλειά της σε τομείς που δεν είχε αγγίξει προηγουμένως. Η Seneca συγκεκριμένα παρέχει αλγοριθμικό μαθησιακό περιεχόμενο, ενώ η Tus Media είναι μια ανοικτή αγορά διδασκαλίας. Οι όροι της σχετικής συμφωνίας όμως δεν γνωστοποιήθηκαν.

Και οι δύο εταιρείες που εξαγοράστηκαν θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, υπό τις τρέχουσες ηγετικές ομάδες τους και με τα καθιερωμένα εμπορικά τους ονόματα. Η Seneca Learning, που ξεκίνησε το 2016, δεν είχε λάβει ξανά άλλη υποστήριξη από VC, σύμφωνα με το CrunchBase. Η Tus Media ακολούθως ήταν επίσης μια ιδιωτική επιχείρηση που υποστηριζόταν εν μέρει από τον επενδυτή Redarbor με έδρα τη Βαρκελώνη.

Η κίνηση αυτή έρχεται ένα μήνα αφότου η GoStudent άντλησε 300 εκατ. ευρώ σε μια σειρά χρηματοδότησης D και ακολουθεί την εξαγορά της Fox Education, μιας αυστριακής λύσης σχολικής επικοινωνίας “όλα σε ένα”, από την GoStudent το 2021.

Η βρετανική Seneca Learning είναι μια “freemium” πλατφόρμα για εργασίες και επαναλήψεις στο σπίτι με 7 εκατ. μαθητές σε αυτήν, ενώ τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν από μαθήματα KS2, KS3, GCSE & A-Level.

Η Tus Media ιδρύθηκε το 2011 και προσφέρει μια ανοιχτή αγορά για καθηγητές που εξυπηρετεί 4 εκατ. μαθητές, με καθηγητές στην Ισπανία, καθώς και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της LATAM.

Η GoStudent έχει τώρα μια αποτίμηση της τάξεως των 3 δισ. ευρώ. Ιδρύθηκε στη Βιέννη το 2016 από τον Felix Ohswald (CEO) και τον Gregor Müller (COO) και παρέχει επί πληρωμή, one-to-one, διδασκαλία μέσω βίντεο σε μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και πανεπιστημιακής ηλικίας χρησιμοποιώντας το μοντέλο μέλους. Υποστηρίζεται με χρηματοδότηση ύψους 590 εκατ. ευρώ, ενώ στους επενδυτές περιλαμβάνονται η Prosus Ventures και το SoftBank Vision Fund 2.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις