Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

realme 9 Pro Series: Αυτό είναι το πρώτο smartphone «χαμαιλέων» στην Ευρώπη

Ανακοινώθηκε σήμερα η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του πρώτου smartphone «χαμαιλέων» στην Ευρώπη, μια συσκευή που αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού ανακοινώθηκε . H ανακοίνωση έγινε από την realme και αφορά το design της σειράς realme 9 Pro Series.

Το χρώμα, Sunrise Blue και στα δύο μοντέλα 9 Pro Series, θα διαθέτει εφέ φωτοτροπίας, με την πίσω όψη να αλλάζει εντελώς χρώμα από μπλε σε κόκκινο μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα – όντας κάτω από τον ήλιο ή κάτω από υπεριώδεις ακτίνες – και να επανέρχεται ξανά σε μπλε απόχρωση όταν δεν θα είναι εκτεθειμένη πια στο ηλιακό φως. Χάρη στο φωτοχρωματισμό και τα φωτοχρωμικά οργανικά υλικά, η πίσω όψη του κινητού μπορεί να αλλάζει το χρώμα της όταν φωτίζεται από υπεριώδεις ακτίνες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, νέες καινοτομίες χρησιμοποιήθηκαν για να επιτευχθεί το «φαινόμενο του Χαμαιλέοντα» στα smartphone της σειράς: από το πάχος της στρώσης και της μορφής που αλλάζει χρώμα, μέχρι τη δεσμευτική ισχύ της πρόσφυσης των γυάλινων στρωμάτων και τη διάρκεια των χρόνων μετάβασης.

Περισσότερες από 200 διαδοχικές προσπάθειες πραγματοποιήθηκαν για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένου και του πώς να «αλλάζει» η μοριακή δομή ούτως ώστε το υλικό να αλλάζει χρώμα και να ξεθωριάζει γρήγορα. Η realme δημιούργησε πρώτη μια πρωτοποριακή φωτοχρωμική διαδικασία διπλής στρώσης και πρόσθεσε μια οργανική σύνθετη στρώση, η οποία όχι μόνο εγγυάται το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αυξάνει και τον ρυθμό απόδοσης χρώματος κατά 40%.

Εκτός από το desing, η σειρά realme 9 Pro Series, υπερέχει σε σχεδιασμό και βάρος, με μόνο 7,99 χιλιοστά πάχος και 182 γραμμάρια βάρος, καθιστώντας την συγκεκριμένη σειρά ως την πιο λεπτή συγκριτικά με όλες τις προϊοντικές σειρές realme Number Series.

Σύμφωνα με το τελευταίο report της Strategy Analytics, τα μοντέλα της σειράς realme Number, έφτασαν τα 40 εκατομμύρια στις συγκεντρωτικές αποστολές και αντίστοιχα στην Ευρώπη τα μοντέλα της ίδιας σειράς σημείωσαν ανάπτυξη 570% σε ετήσια βάση το 2021. Η Ευρώπη θα είναι, επίσης, η πρώτη αγορά που θα ανακοινώσει τη σειρά realme 9 Pro Series, τις επόμενες ημέρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις