Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αλβανική delivery Hajde “σήκωσε” 1 εκατ. δολάρια για quick commerce

Η Startup επεκτείνεται στα Βαλκάνια για να εξυπηρετήσει on-demand παραδόσεις σούπερ μάρκετ και όχι μόνο.

Οι υπηρεσίες ταχείας παράδοσης ειδών σούπερ μάρκετ εδραιώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι αγοραστές έχουν στραφεί προς την αγορά τροφίμων μέσω διαδικτύου. Την τάση αυτή εξαργύρωσε η αλβανική υπηρεσία διανομής, που λειτουργεί μέσω εφαρμογής για delivery τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, Hajde.

Η νεοφυής επιχείρηση συγκέντρωσε χρηματοδότηση 1 εκατ. δολαρίων για να τροφοδοτήσει την επέκτασή της στις περιφερειακές αγορές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στον υπερκαλυμμένο γύρο χρηματοδοτήσεων ηγήθηκε η Fasanara Capital, ένα κορυφαίο fund με έδρα το Λονδίνο στον τομέα του fintech και της αναδυόμενης τεχνολογίας του εμπορίου, ενώ συμμετείχαν και ορισμένοι angel επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων αξιοσημείωτων προφίλ C-level της Goldman Sachs, της Deloitte, της Scalapay και της Twig.

Η πλατφόρμα κάνει πιο εύκολες τις γρήγορες και on-time παραδόσεις τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, εντός μιας ώρας. Η εταιρεία ξεκίνησε το quick-commerce delivery τον Απρίλιο του 2021 στην αλβανική αγορά και σύντομα επεκτάθηκε στο Κοσσυφοπέδιο, συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2021.

Τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν την εταιρεία να επεκταθεί και σε παραδόσεις για λογαριασμό εστιατορίων, αλλά και να επιταχύνει την παροχή της υπηρεσίας της στη Βόρεια Μακεδονία ως μια πρώτη κίνηση επέκτασης, καθώς και να τελειοποιήσει τη σειρά προϊόντων της που βασίζονται σε μια σειρά από υπηρεσίες. Αυτά θα εδραιώσουν τη θέση της στον τομέα των άμεσων on-demand παντοπωλείων στις παρακείμενες περιοχές στα Βαλκάνια και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Προς το παρόν, η Hajde κατέχει την πρώτη θέση ως η Νο1 εφαρμογή για την κατηγορία τροφίμων και ποτών στην περιοχή, με ταχεία και συνεχή ανάπτυξη, προσελκύοντας πληθώρα εμπορικών, εταιρικών και επενδυτικών ενδιαφερόντων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις