Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως η PayPal είχε 4,5 εκατ. παράνομους λογαριασμούς

Η μετοχή της έπεσε με αφορμή ένα πρόγραμμα reward για νέους λογαριασμούς που το εκμεταλλεύτηκαν κακόβουλοι "χρήστες" για να αρπάξουν την ανταμοιβή-κίνητρο.

Σε μια συζήτηση για τα κέρδη του Δ’ τριμήνου με αναλυτές, ο CFO της PayPal, John Rainey αποκάλυψε ότι 4,5 εκατ. λογαριασμοί έκλεισαν για “κακόβουλους παράγοντες”. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι αυτοί εκμεταλλεύτηκαν τα κίνητρα και τα προγράμματα ανταμοιβών, με αποτέλεσμα οι μετοχές να πέσουν κατά 25%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι εκπρόσωποι της PayPal αποκάλυψαν ότι ο πληθωρισμός και η διαταραχή της αλυσίδας εφοδιασμού ευθύνονται για το γεγονός ότι οι πελάτες με χαμηλότερο εισόδημα ξοδεύουν λιγότερα και ότι αυξήθηκαν οι αγορές στα καταστήματα. Αυτό οδήγησε την εταιρεία πληρωμών να παραιτηθεί από τη φιλοδοξία της να φτάσει τα 750 εκατ. ενεργούς λογαριασμούς έως το 2025.

Σε μια προσπάθεια επίτευξης αυτού του στόχου, η PayPal είχε αρχίσει να προσφέρει κίνητρα ύψους 10 δολαρίων σε όσους άνοιγαν νέους λογαριασμούς το 2021, αλλά πρόσφατα διαπίστωσε ότι πολλοί λογαριασμοί είχαν δημιουργηθεί από bot farms. Ο Rainey δήλωσε σχετικά ότι οι εταιρείες που έχουν δημιουργήσει τις περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις, έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν με bot και για αυτό αξιολογούν τακτικά τη βάση των ενεργών λογαριασμών τους για να διασφαλιστεί ότι οι λογαριασμοί είναι νόμιμοι.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια εκστρατειών παροχής κινήτρων, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν στόχο για κακόβουλες προθέσεις που προσπαθούν να επωφεληθούν από τις προσφορές αυτές χωρίς ποτέ να έχουν την πρόθεση να γίνουν νόμιμοι πελάτες στην πλατφόρμα της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις