Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Monzo δίνει τρίμηνη άδεια μετ’ αποδοχών στο προσωπικό της

Η Monzo σκοπεύει να αναβαθμίσει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων, εξασφαλίζοντας ότι το προσωπικό που εργάζεται στην ψηφιακή τράπεζα για πάνω από 4 χρόνια θα μπορεί να λάβει άδεια αποχώρησης διάρκειας 3 μηνών.

Όπως ανέφεραν για πρώτη φορά οι Financial Times, η Monzo επιβεβαιώνει ότι η άδεια αυτή θα ανανεώνεται κάθε τέσσερα χρόνια ενώ οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το διάστημα αυτό για να ταξιδέψουν ή να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους.

Με το προσωπικό να έχει πλέον τη δυνατότητα να παίρνει ένα μήνα άδεια κάθε φορά ή τρεις μήνες κάθε τέσσερα χρόνια, η διευθύντρια στον τομέα εμπειρίας των ανθρώπων της Monzo, Tara Ryan, περιγράφει την κίνηση αυτή ως μια “κομβική αλλαγή” για τους εργαζόμενους που εργάζονται μακροπρόθεσμα στην εταιρεία.

Η είδηση αυτή έρχεται πάνω από ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή Tom Blomfield από την τράπεζα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η πίεση για την ανάπτυξη της εταιρείας εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας είχε επηρεάσει την ψυχική του υγεία.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του Blomfield, ακολούθησε μια επαναπροσέγγιση της ευημερίας των εργαζομένων και η Monzo ανακοίνωσε τον Μάιο του 2021 ότι όσοι είχαν επηρεαστεί από μια αποβολή θα λάμβαναν 10 επιπλέον ημέρες άδειας με αποδοχές. Τέλος, επιπλέον άδεια μπορεί επίσης να εγκριθεί εάν το προσωπικό αισθάνεται ότι χρειάζεται πάνω από δύο εβδομάδες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις