Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Optima bank ξεκινά να δέχεται αιτήσεις για χρηματοδότηση σε τομείς καινοτομίας

Τα επενδυτικά σχέδια που θα υποστηρίξει με κεφάλαια η τράπεζα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, την έρευνα και ανάπτυξη καθώς και εξαγορές.

Η Optima bank ανακοίνωσε την έναρξη υποδοχής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάδα 2.0. Η ανακοίνωση ακολουθεί την επίσημη υπογραφή της σχετικής επιχειρησιακής συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο τον Δεκέμβριο 2021.

Η ενεργοποίηση του προγράμματος, σηματοδοτεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές για την ελληνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία. Η συμμετοχή της Optima bank στη διαδικασία αυτή έχει ουσιαστική και πρακτική σημασία και θα συμβάλει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, μέσω της χρηματοδότησης καινοτόμων και νέων επενδυτικών σχεδίων, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 

Το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προβλέπει συνολικά 31,16 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 12,7 δισ. ευρώ αφορούν σε δανειοδοτήσεις σε 5 θεματικές κατευθύνσεις: 

  • Πράσινη Μετάβαση 
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός 
  • Καινοτομία – Έρευνα και Ανάπτυξη 
  • Εξωστρέφεια 
  • Συγχωνεύσεις και Εξαγορές

Για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, το πρόγραμμα προβλέπει χαμηλότοκη χρηματοδότηση έως 50% με κεφάλαια του Ταμείου, τουλάχιστον 20% ίδια κεφάλαια και το υπολειπόμενο ποσοστό με χρηματοδότηση από την τράπεζα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Optima bank για πληροφορίες ενώ η επίσημη πρόσκληση είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της τράπεζας στην ενότητα επιχειρήσεις. 

Ο CEO της Optima bank, Δημήτρης Κυπαρίσσης σημείωσε σχετικά: Από σήμερα η Optima bank, είναι έτοιμη να υποδεχθεί αιτήματα χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τη νέα εποχή της χώρας, που θα επηρεάσει την πορεία της για τις επόμενες δεκαετίες. Θα είναι μία πορεία που θα απαιτήσει επιμονή, προσήλωση, ευελιξία και ταχύτητα στις αποφάσεις. Εμείς ως Optima bank, δεσμευόμαστε να είμαστε ουσιαστικά παρόντες στην πορεία αυτή, ως η τράπεζα αναφοράς για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.’’

Διαβάστε σχετικά:

Optima bank: Συμφωνία με το Υπ. Οικονομικών για το Ελλάδα 2.0

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις