Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Al μπαίνει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής από την Cosmos Business Systems

Η εταιρεία εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη για χάρη ενός μεταπτυχιακού προγράμματος ώστε οι φοιτητές να αποκτήσουν εμπειρία σε deep tech.

Η Cosmos Business Systems ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) που αφορά στην «Ανάπτυξη Υποδομών του ΠΑΔΑ για την Έρευνα και την Καινοτομία στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Εφαρμογές της (UNIWA AI Innovation Hub)», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Το αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία κατάλληλης υποδομής, μέσω εξοπλισμού και εφαρμογών της Nvidia – που αντιπροσωπεύει η Cosmos σε Ελλάδα και Κύπρο – ώστε να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια του μεταπτυχιακού ΜSc in Artificial Intelligence and Deep Learning (που έχει σχεδιαστεί από το ΠΑΔΑ σε συνεργασία με το Deep Learning Institute της Nvidia).

H συστοιχία των 2 NVIDIA DGX A100 SERVERS θα προσφέρει υπολογιστική ισχύ, απόδοση και ευελιξία φτάνοντας μέχρι και τα 10 petaFLOPS. Το NVIDIA DGX A100 διαθέτει τον πιο προηγμένο επιταχυντή στον κόσμο, την NVIDIA A100 Tensor Core GPU, επιτρέποντας στο ίδρυμα να ενοποιήσει την εκπαίδευση, την εξαγωγή συμπερασμάτων και την ανάλυση σε μια ενοποιημένη και εύκολη στην εγκατάσταση υποδομή AΙ.

Επίσης θα δοθεί στους φοιτητές η δυνατότητα να αποκτήσουν, εκτός από το θεωρητικό υπόβαθρο και την πρακτική εμπειρία στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Βαθιάς Μάθησης. Θα δημιουργήσει επαγγελματίες ικανούς να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και βαθιάς μάθησης σε διάφορους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της βιομηχανίας, της εκπαίδευσης (π.χ., συναισθηματική νοημοσύνη και συναισθηματική γνώση), μηχανική (π.χ. μη επανδρωμένα οχήματα) και πολιτισμός.

Η Cosmos Business Systems υλοποιεί γενικά πολύπλοκα έργα δημοσίου με την τεχνογνωσία και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό που διαθέτει, ενώ αποτελεί βασικό Systems Integrator για την NVIDIA, η οποία αποτελεί πυλώνα των εξειδικευμένων AI λύσεων, καθώς και των High Performance Computers (HPC), έχοντας εγκαταστήσει τα 9 από τα 10 συστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις