Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτά είναι τα βραβεία του hackathon για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου

Έρχεται ο 1ος μαραθώνιος καινοτομίας στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση “ΕΚΔΔΑ Gov 5.0 Hackathon“, τον οποίον διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με την υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy.

Το ΕΚΔΔΑ Gov 5.0 Hackathon θα πραγματοποιηθεί στις 19 – 20 Φεβρουαρίου 2022, στον χώρο του ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, Ταύρος) και παράλληλα, απομακρυσμένα με την χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας ΕΚΔΔΑ Gov 5.0 Hackathon είναι μία τεχνολογική δράση ανοιχτής καινοτομίας και έχει στόχο την ενεργοποίηση (community activation) του οικοσυστήματος καινοτομίας, φορέων και επιχειρήσεων, καθώς και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών που προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) μέσα από νέες και καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές με κοινωνικό αντίκτυπο (social impact).

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ομάδες προγραμματιστών, Startup εταιρείες και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να συμμετέχουν στο ΕΚΔΔΑ Gov 5.0 Hackathon με τους εξής τρόπους:

  • Ως διαγωνιζόμενος, αναπτύσσοντας πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΚΔΔΑ.
  • Θέτοντας θέματα ή προβλήματα προς επίλυση μέσω της δημόσιας πλατφόρμας υποβολής προτάσεων – διαβούλευσης.
  • Ως υποστηρικτής, μέντορας ή και χορηγός, υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια.
Κάθε ενδιαφερόμενος αλλά και οι Δήμοι μπορούν να στείλουν προτεινόμενες εφαρμογές για υλοποίηση, για ενσωμάτωση στα ζητούμενα (challenges) του Μαραθωνίου, μέσω της πλατφόρμας διαβούλευσης. Περισσότερα για τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί εδώ. Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις