Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GRP Ventures: Το νέο fund έρχεται για να φέρει νέα δυναμική στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα

Στο νέο VC θα συμμετάσχουν η ΕΑΤΕ καθώς και άλλοι Έλληνες και ξένοι ιδιώτες επενδυτές, με το αρχικό κεφάλαιο να ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η σύσταση του Επενδυτικού Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών GR Pioneer Venture Capital Mutual Fund (GRP Ventures), με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, π. ΤΑΝΕΟ) και άλλων ιδιωτών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το νέο fund, έχει αρχικό κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ και σχεδιάζει ευρείες αναπτυξιακές επενδύσεις σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα.

Το GRP Ventures, το οποίο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 με έδρα την Αθήνα, επικεντρώνεται σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις που επιφέρουν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, με στόχο την ανάδειξη του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της Ελλάδας και των ελληνικών επιχειρήσεων. Διαχειριστής του fund είναι η GR Pioneer ΑΕΔΑΚΕΣ, ενώ η διαχειριστική ομάδα απαρτίζεται από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη που κατείχαν στο παρελθόν διευθυντικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα, καθώς και βαθιά γνώση στη βιομηχανία τροφίμων, την παραγωγή φυσικών πρώτων υλών και τη διασφάλιση ποιότητας και βιομηχανικής καινοτομίας.

Συγκεκριμένα, τη διαχειριστική ομάδα απαρτίζουν οι: Ε. Λύτρας, Διευθύνων Σύμβουλος, Α. Κουτσόπουλος, Επικεφαλής Επενδύσεων, B. Σπάνια και Κ. Orlova.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GRP Ventures, Ευάγγελος Λύτρας, ο οποίος κατέχει 26 έτη εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα, δήλωσε σχετικά με την αποστολή του νέου fund: «Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να γίνουμε αρωγοί σε μικρές και μεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και αναζητούν τρόπους να απαντήσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις του σημερινού επιχειρείν, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος. Φιλοδοξούμε να συνδράμουμε με σημαντικά κεφάλαια αλλά και τεχνογνωσία στην ανάπτυξη αυτών των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση των στόχων τους».

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το νέο κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο https://grpventures.gr/.

Διαβάστε επίσης:

Deals δισεκατομμυρίων για τις ελληνικές Startups και έπεται συνέχεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις