Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το machine learning βοηθά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εξισορροπήσουν τον κίνδυνο

Πριν από πέντε χρόνια, ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον τραπεζικό τομέα επικεντρωνόταν σε ένα προϊόν ή μια συγκεκριμένη επιχειρηματική γραμμή, αλλά πρόσφατα η καινοτομία έχει γίνει επιτακτική ανάγκη. Το γεγονός αυτό επιταχύνθηκε στην πανδημία, η οποία δημιούργησε μια άμεση ανάγκη για μια εξ αποστάσεως συνδιαλλαγή με πελάτες, με τη δυνατότητα υποστήριξης ταχύτερων πληρωμών.

Υπάρχουν επίσης χώροι όπου η αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών μέσων στην αλληλεπίδραση με τους πελάτες πέρα από την βελτιωμένη εμπειρία του χρήστη μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά στον εντοπισμό των αναδυόμενων κινδύνων. Με την ώθηση όμως στην ψηφιακή τεχνολογία, παρατηρείται αύξηση της απάτης και του οικονομικού εγκλήματος.

Δύο από τους βασικούς κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι οργανισμοί καθώς ξεκινούν την ψηφιακή τους μετάβαση είναι οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση και ο κίνδυνος απώλειας ή διαρροής δεδομένων. Για να διαχειριστούν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, οι εταιρείες πρέπει να διατηρήσουν την ακεραιότητα του συστήματός τους και για να αποτρέψουν τα πιθανά αυτά προβλήματα, πρέπει να διασφαλίσουν την προστασία των δεδομένων σε όλο το οικοσύστημα.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έρχεται να καλύψει και αυτόν τον σκοπό με νέους και καινοτόμους τρόπους στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Για παράδειγμα, η μηχανική μάθηση παρέχει εποπτευόμενες και μη προσεγγίσεις για τον εντοπισμό και την ανίχνευση ύποπτων δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, το ML (Machine Learning) διευρύνει την οπτική γωνία της εταιρείας όσον αφορά στην αναγνώριση των όποιων triggered warning ή μιας δυνητικά ύποπτης δραστηριότητας, αναδεικνύοντας το πλαίσιο από προηγούμενες συναλλαγές για τον εντοπισμό ακραίων τιμών που ενδέχεται και αξίζει να εξεταστούν.

Η μηχανική μάθηση ενισχύει επίσης την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, καθώς εστιάζει στα πράγματα που έχουν σημασία από την άποψη της έρευνας και όχι σε πράγματα που δίνουν ψευδείς θετικές ενδείξεις. Οι εταιρείες θα πρέπει βέβαια να διασφαλίζουν ότι η υποστήριξή τους προς την εύλογη καινοτομία ευθυγραμμίζεται με τη συνολική τους διάθεση ανάληψης κινδύνων και τις δομές διακυβέρνησής τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις