Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Covariance: Η InsurTech Startup φέρνει νέα εποχή στον κλάδο των ασφαλίσεων μέσω των big data

Η καινοτόμος νεοφυής επιχείρηση με τρία ολοκληρωμένα spinoffs και στρατηγικές συνεργασίες με πολυεθνικούς κολοσσούς αλλάζει το τοπίο των υπηρεσιών ασφάλισης με όπλο τις τεχνολογίες αιχμής.

Τα τελευταία δύο χρόνια με την έλευση της πανδημίας επιταχύνθηκε η χρήση online υπηρεσιών από τη συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο και φυσικά στη χώρα μας. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε εκρηκτική αύξηση του όγκου των big data, καθώς το κοινό που είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μεγαλώνει με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ασφαλιστικές εταιρείες, όσο και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές γιγαντώνονται, χωρίς όμως να παρατηρείται αντίστοιχη επιτάχυνση στο βαθμό και στο εύρος αξιοποίησής τους.

Μεταξύ των λόγων που οδηγούν σε αυτό το τεράστιο «κενό αποτελεσματικότητας» συμπεριλαμβάνονται τα μη δυναμικά δεδομένα των εταιρειών, η αδυναμία σύνδεσης δομημένων και αδόμητων πηγών δεδομένων, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού ή/και το υψηλό κόστος απόκτησής του, η έλλειψη τεχνο- γνωσίας στις αναλυτικές μεθόδους και στις μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης.

Η Covariance και η αναδυομένη ευκαιρία για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Με την αξιοποίηση σε πραγματικό χρόνο και με την επιστημονική εγκυρότητα σύνθετων δεδομένων από διάφορες πηγές και την ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής και σύνθετων αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης, η Covariance ήρθε για να ανατρέψει τον τρόπο που οι ασφαλιστικές εταιρείες αξιοποιούν τα μεγάλα δεδομένα τους έως σήμερα και να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού και καινοτόμου εταιρικού μοντέλου.

Έχοντας ως «όπλο» τη βαθιά γνώση του ασφαλιστικού κλάδου των ιδρυτικών στελεχών της και της διεπιστημονικής της ομάδας, η Covariance προσφέρει ένα καίριο στρατηγικό πλεονέκτημα στις ασφαλιστικές εταιρείες. Το πλεονέκτημα αυτό αφορά την ανάπτυξη
καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, τη μείωση του κόστους, την ικανοποίηση των πελατών και την αύξηση των εσόδων, ξεκλειδώνοντας τομείς αξίας, όπως η αποδοτική διαχείριση πελατολογίου, η δημιουργία νέων προϊόντων καθώς και η αύξηση των πωλήσεων σε υφιστάμενους πελάτες. Παράλληλα, βελτιστοποιείται η δημιουργία προσωποποιημένων ασφαλιστικών προϊόντων, η διαδικασία διαχείρισης του κινδύνου και της αντασφάλισης, όπως επίσης και η ανίχνευση της ασφαλιστικής απάτης.

Όπως αναφέρει η Managing Director και co-founder της Covariance, Ελισάβετ Νίκα: «Σήμερα και στο αμέσως προσεχές μέλλον η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ασφαλιστικών εταιρειών και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών θα προκύψει μέσα από την αξιοποίηση των big data, που πρόκειται να επιφέρει σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του κλάδου, τόσο με τη δημιουργία εξατομικευμένων και καινοτόμων προϊόντων ασφάλισης –βελτιώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά την τελική εμπειρία και ικανοποίηση των πελατών των ασφαλιστικών εταιρειών –, όσο και μέσω της μέτρησης του ασφαλιστικού κινδύνου και τον αποτελεσματικό έλεγχο των αποζημιώσεων, με τον καθορισμό δικλείδων προστασίας από την ασφαλιστική απάτη και σπατάλη».

H Covariance ήδη προετοιμάζει τα επόμενα στρατηγικά της βήματα στον κλάδο της ασφαλιστικής αγοράς με καινοτόμες λύσεις, που πρόκειται να ανατρέψουν την εμπειρία της ασφάλισης όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Μια ταχέως αναπτυσσόμενη νεοφυής επιχείρηση

Εκτός από μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη νεοφυή επιχείρηση, η ανερχόμενη insurtech Startup είναι η μοναδική πιστοποιημένη μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στο χώρο της ασφάλισης. Μέλος του Elevate Greece, καθώς και του διεθνούς φήμης NVDIA accelerator hub, το οποίο υποστηρίζει εταιρείες υψηλής καινοτομίας και ανάπτυξης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, η Covariance οφείλει την ιδιαίτερη και ταχύτατη ανάπτυξή της στην τεχνογνωσία και τη συνεργασία των ανθρώπων της.

Αποτελούμενη από επιστήμονες οι οποίοι αναγνωρίζουν την αξία των δεδομένων και διαθέτουν την εξειδικευμένη τεχνογνωσία προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη αξιοποίηση τους προς όφελος του ασφαλιστικού κλάδου, η Cοvariance ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα μέσα του 2019 ως μια insurtech νεοφυής επιχείρηση απευθυνόμενη στον κλάδο της ασφάλισης. Η διεπιστημονική της ομάδα ανταποκρίνεται σε εξειδικευμένες απαιτήσεις και απαντά ακόμη και σε προκλήσεις που δεν αντιμετωπίζονται συχνά, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους πελάτες της να λαμβάνουν γρήγορες και αποτελεσματικές επιχειρηματικές αποφάσεις.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη δημιουργία της, η εταιρεία κατόρθωσε με τις τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει να αναγνωριστεί η καινοτομία της και να προσελκύσει αξιοσημείωτες συνεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογήθηκε και επιλέχθηκε ως στρατηγικός συνεργάτης στο insurtech, από την Information Resources International, μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες στον τομέα των big data και των advanced analytics, η οποία καλύπτει τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως έχοντας εγκατεστημένο το κέντρο της στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η δυνατότητα ανάπτυξης καινοτομίας της ομάδας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών, οραματίστηκε, σχεδίασε και ανέπτυξε τρία καινοτόμα προϊόντα, τα οποία μετατράπηκαν σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με τη μορφή των spinoff εταιρειών.

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στη συμμετοχή της Covariance ως πιστοποιημένη SME στο European Health Data Evidence Network, κύριος σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία ενός κοινού προτύπου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση και την ασφαλή αξιοποίηση δεδομένων υγείας και δεδομένων δαπανών υγείας (αποζημιώσεων), των οποίων η ανάλυση αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες βιωσιμότητας και ανάπτυξης των ασφαλιστικών εταιρειών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις