Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PerchPeek “σήκωσε” 8 εκατ. λίρες για να διευκολύνει τους ψηφιακούς νομάδες

Η Startup εργάζεται για λογαριασμό επιχειρήσεων που θέλουν να διαχειριστούν την μετεγκατάσταση υπαλλήλων σε απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη πιο οικονομικά.

Καθώς οι εργοδότες προσπαθούν να αποφύγουν τη “μεγάλη παραίτηση”, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία, επιλογές και ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στους υπαλλήλους τους, ενώ παράλληλα αξιοποιούν την παγκόσμια αγορά ταλέντων για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο έλλειμμα δεξιοτήτων, η παγκόσμια αγορά μετεγκατάστασης εργαζομένων αξίζει σήμερα 33,5 δισ. δολάρια.

Η Startup μετεγκατάστασης PerchPeek με έδρα το Λονδίνο, η οποία πλέον άντλησε χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. λιρών, αξιοποιεί ακριβώς αυτήν την αγορά μετεγκαταστάσης.

Τον γύρο της σειράς Α συνδιοργάνωσαν η Stage 2 Capital και η AlbionVC, ενώ τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη μιας ομάδας ανάπτυξης εφαρμογών για την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών και την επέκταση.

Συγκεκριμένα, η ψηφιακή πλατφόρμα προσφέρει στις εταιρείες μια ολοκληρωμένη εφαρμογή (end-to-end app) που υποστηρίζει τους εργαζόμενους που μετακινούνται σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων των πιο απομακρυσμένων τοποθεσιών και εκείνων με λιγότερες επιλογές ενοικίασης και σκληρότερο διοικητικό φόρτο. Με τη διαισθητική της τεχνολογία, διαχειρίζεται πλήρως το ταξίδι μετεγκατάστασης για να εξοικονομήσουν οι εταιρείες έως και 70% στο κόστος μετεγκατάστασης.

Μάλιστα, από τον Ιανουάριο του 2020, έχει σημειώσει αύξηση 250% στον αριθμό των εργαζομένων που μετεγκαταστάθηκαν μέσω της εφαρμογής κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο και η εταιρεία αναμένει ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί περαιτέρω το 2022. Η πλατφόρμα συνεργάζεται με κολοσσούς της τεχνολογίας και των social media, καθώς και με επιχειρήσεις όπως η Thoughtworks, η Liberty Global, η Impala Travel και η INEOS.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις