Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BNPL Scalapay “σήκωσε” 497 εκατ. δολάρια και έγινε η πρώτη unicorn στην Ιταλία

Έπρεπε να περάσει πολύς καιρός μέχρι να αποκτήσει η Ιταλία τον πρώτο της μονόκερο με τη Scalapay, καθώς η εταιρεία buy-now-pay-later “σήκωσε” 497 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο σειράς Β. Έχοντας λάβει 155 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο, στον οποίο ηγήθηκε η Tiger Global τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι η πλατφόρμα Scalapay να διεκδικήσει τον τίτλο της πρώτης ιταλικής Startup με αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία από το Μιλάνο ανακοίνωσε την άντληση επιπλέον 497 εκατ. δολαρίων, συγκεκριμένα 213 εκατ. δολάρια σε μετοχές και 284 εκατ. δολάρια σε χρέος, στα ταμεία της στο πλαίσιο ενός γύρου σειράς Β, ενώ συνολικά, η εταιρεία συγκέντρωσε 1.197.000 δολάρια.

Με τους ανταγωνιστές της Klarna να αποτιμώνται στα 45,6 δισ. δολάρια, την Square να “βάζει” 29 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Afterpay και την PayPal να δίνει 2,7 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την ιαπωνική Paidy, ο χώρος BNPL είναι πιο hot από ποτέ.

Η Scalapay προσφέρει στους καταναλωτές τις σχετικά τυποποιημένες στον κλάδο (κλασικές) επιλογές πληρωμής σε 3 δόσεις, 4 δόσεις ή εξ ολοκλήρου μετά από 14 ημέρες αλλά έχει ακολουθήσει και μια διαφορετική πορεία καθώς επικεντρώνεται στους ίδιους τους εμπόρους ενώ οι ανταγωνιστές της έχουν στραφεί κυρίως στον τραπεζικό χώρο.

Όσοι συνεργάζονται με τη Scalapay, μεταξύ των οποίων σημαντικά brands όπως οι Decathlon, Calzedonia, Moschino, Samsonite, Nike και Pandora, ανέφεραν μάλιστα αύξηση στις πωλήσεις του μέσου καλαθιού κατά 48% και συνολική αύξηση της ταμειακής εισροής κατά 11%. Αλλά τώρα, η εταιρεία θέλει να πάει τα πράγματα ακόμη πιο μακριά και έχει ξεκινήσει μια ακόμη πιο εξειδικευμένη πλατφόρμα, τη Magic.

Η Scalapay μπήκε λοιπόν για τα καλά στο club των unicorns, σε έναν γύρο όπου ηγήθηκε η Tencent και η Willoughby Capital με την επίσης συμμετοχή των Tiger Global, Gangwal, Moore Capital, Deimos και Fasanara Capital, με την Goldman Sachs να παρέχει συμβουλές στη Scalapay ως private placement agent.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις