Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lastmily: Η καινοτόμος Startup που φέρνει το μέλλον στις εταιρείες διανομής, courier, delivery

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα βελτιστοποίησης δικτύων διανομής και διαχείρισης παραδόσεων με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) μειώνει το κόστος έως 40%, αυξάνει τα σημεία παράδοσης ανά οδηγό μέχρι και 80% και αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά.

Με την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου να προκαλεί μέσα σε λίγους μήνες μια εκρηκτική ανάγκη για ταχύτητες και αξιόπιστες υπηρεσίες last mile (δηλ. το τελευταίο στάδιο όπου το προϊόν φτάνει στα χέρια του πελάτη), όλες οι εταιρείες του κλάδου των ταχυμεταφορών και των delivery αναζητούν νέες πρακτικές και λύσεις για να μπορέσουν να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα. Η ελληνική Lastmily, όμως, αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά, καθώς δίνει στις εγχώριες επιχειρήσεις (διανομής, courier και delivery) τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις και να ξεπεράσουν κάθε είδους πρόβλημα στο δίκτυο των διανομών και… κυριολεκτικά στο δρόμο.

Η Lastmily είναι μια πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) που προβλέπει όλα τα εμπόδια των διαδρομών για να κάνει τις διανομές πιο εύκολες για όλους. Η εταιρεία λειτουργεί τόσο στο web όσο και ως εφαρμογή, διαθέτοντας τις υπηρεσίες της σε εταιρείες που έχουν ανάγκη από παραδόσεις. Εν μέσω αυξημένης ζήτησης, η Startup κατορθώνει από τη μια να αυξήσει τα σημεία που αναλογούν σε κάθε οδηγό και από την άλλη να ελαχιστοποιήσει το κόστος του delivery.

Η ίδια διαθέτει επίσης ένα ζωντανό portal, όπου αποτυπώνεται η εξέλιξη των παροχών της, ενώ η ευχρηστία της online πλατφόρμας της επιτρέπει στους δυνητικούς και πραγματικούς χρήστες να βρουν τη βέλτιστη διαδρομή με ένα «κλικ», την οποία θα στείλουν στους οδηγούς, και στην συνέχεια να παρακολουθήσουν την πορεία τους live.
Οι υπηρεσίες της απευθύνονται σε κούριερ, είτε πρόκειται για σούπερ ή μίνι μάρκετ, e-shops, επιχειρήσεις logistics, catering είτε φαγητού όπως εστιατόρια, αλλά και εταιρείες με ιατρικά, ασφαλιστικά και σχολικά είδη που πωλούνται και παραδίδονται γρήγορα στους παραλήπτες τους.
Για να δρομολογηθούν όλα αυτά, η εταιρεία εκτιμά ορισμένα δεδομένα, όπως η κίνηση, διάφορα περιστατικά στο δρόμο, είτε αυτό είναι κάποιο ατύχημα είτε ένας αποκλεισμένος δρόμος, βάζοντας προτεραιότητες σε κάθε περίπτωση ανάλογα με τον όγκο και το χρόνο και λαμβάνοντας υπόψη ακόμη και τον καιρό ή την εποχή. Η Lastmily κάνει απλά πιο εύκολη τη δουλειά όλων, οδηγών και επιχειρήσεων.

Ο Χάρης Θεοδωρίδης, Co-founder & CEO της Lastmily

Όσον αφορά τους οδηγούς, αυτοί λαμβάνουν όλες τις ειδοποιήσεις στην εφαρμογή της Lastmily για τις διαδρομές που πρόκειται να κάνουν καθώς και τις πληροφορίες που θα τους καθοδηγούν πλήρως στο πού θα πάνε και ο διαχειριστής, ο οποίος θα έχει αναρτήσει τα σημεία που προσφέρονται για εξυπηρέτηση, έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πού βρίσκεται ο οδηγός, σε ποιο σημείο πλησιάζει και την ώρα που θα φτάσει. Ο οδηγός έχει έτσι πλήρη καθοδήγηση για την διαδρομή που πρέπει να κάνει χάρη στο σύστημα πλοήγησης και τις οδηγίες navigation που του δίνονται, ώστε να μην χαθεί ούτε λεπτό. Ο παραλήπτης έχει επίσης την δυνατότητα να δει την παραγγελία του καθώς έρχεται, παρακολουθώντας που βρίσκεται ο οδηγός, αλλά και την ακριβή ώρα που θα φτάσει στο σημείο παραλαβής. Ο παραλήπτης μπορεί επίσης αν θέλει να ακυρώσει την παραγγελία και να κλείσει άλλη μέρα ή ώρα παράδοσης στα πλαίσια της διαδραστικότητας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα προσφέρεται επιπλέον για την διεκπεραίωση αντικαταβολών και συναλλαγών με voucher, παρέχοντας την δυνατότητα απόδειξης παραλαβής (proof-of-delivery) αλλά και αυτόματης έκδοσης τιμολογίων.

Όσο για την ενδιαφερόμενη επιχείρηση, εκτός του ότι μπορεί για αρχή να κάνει ένα free trial, «πατάει» τη διανομή που επιθυμεί να φορτώσει και να παραδώσει ο οδηγός μέσω της Lastmily, εξασφαλίζοντας μια υψηλού τύπου οργάνωση, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά της.

Μοναδικές δυνατότητες, απεριόριστες επιλογές

Η υπηρεσία της Lastmily δίνει τον έλεγχο στην κάθε διαχειρίστρια επιχείρηση που θέλει να αυξήσει όχι μόνο τις παραδόσεις αλλά κατ’ επέκταση και τις πωλήσεις της, χωρίς να διαταράξει τη λειτουργία και τις επαφές της με τον πελάτη που προτιμά το προϊόν της. Ακόμα και το προβλεπόμενο ή εκτιμώμενο χρονικό διάστημα που θα φτάσει μια παραγγελία απασχολεί τους πάντες και η πλατφόρμα είναι αυτή που δίνει μια τέτοια χρήσιμη πληροφορία, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης παράδοσης ακόμα και την ίδια μέρα, βάζοντας και νέα σημεία στο «χάρτη». Όταν υπάρχουν δυσκολίες, η πλατφόρμα ανανεώνεται αυτόματα και προωθεί νέες διόδους.

Η όλη ιδέα ήρθε από τους Χάρη Θεοδωρίδη, Ορέστη Γουναλάκη, Αναστάσιο Λούμπα και Μαρία Ματζιούνη, οι οποίοι ως συμφοιτητές δούλεψαν μαζί σε ένα fintech έργο στην Κύπρο. Μέσα από την κοινή τους προσπάθεια γνώρισαν σε βάθος τη βιομηχανία, αναπτύσσοντας ένα προϊόν σύμφωνα με τις ανάγκες της, τους αναπτυξιακούς ρυθμούς και τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν.

Η εταιρεία έχει υποστηριχθεί οικονομικά από angel επενδυτές έχοντας ένα business plan γύρω από το ζήτημα των πωλήσεων και πώς μπορούν να επιταχυνθούν σε συνδυασμό με την επίτευξη ενίσχυσης της αξίας της αγοράς συνολικά.

Στόχος της ομάδας είναι η εξέλιξη φυσικά των παρεχόμενων υπηρεσιών υπό το πρίσμα της καινοτομίας και να αφουγκράζεται τον παλμό των πελατών της εταιρείας ώστε να καλύπτει όσα ζητούν και χρειάζονται.

Η σύνδεση delivery και lastmily παραμένει σταθερή αποκτώντας ένα διαρκές feedback έτσι ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούν μαζί νέες εμπειρίες, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα. Στα σχέδια είναι οι επιπλέον επενδυτικές ευκαιρίες που θα χρηματοδοτήσουν την επόμενη φάση του προϊόντος της εταιρείας και συγκεκριμένα μιας Software-as-Service (SaaS) πλατφόρμας που δεν θα έχει ανάγκη τις προσωπικές πωλήσεις, αλλά θα επεκτείνεται πέρα από τα δικά μας σύνορα και στο εξωτερικό, όπου οι δυνατότητες και οι απαιτήσεις αυξάνοντα αλλά υπόσχονται πολλές ακόμη επιτυχίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις