Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι μετοχές κυβερνοασφάλειας είναι οι μόνες που στέκονται όρθιες στο μέτωπο Ουκρανία-Ρωσία

Οι μετοχές των εταιρειών κυβερνοασφάλειας ανέβηκαν όταν όλα τα άλλα έπεφταν απότομα.

Οι μετοχές της κυβερνοασφάλειας αποτέλεσαν μια “φωτεινή χαραμάδα”, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έστειλε τους κύριους δείκτες προς τα κάτω. Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας έχει προκαλέσει ανησυχίες για κυβερνοεπιθέσεις, ιδίως κατά εταιρειών αντίστοιχων υποδομών. Από την περασμένη εβδομάδα, η Ουκρανία έχει ήδη υποστεί δύο τέτοιες επιθέσεις που έπληξαν κυβερνητικούς ιστότοπους. Οι ΗΠΑ απέδωσαν την πρώτη επίθεση στη Ρωσία, κάτι που η χώρα διέψευσε, και δήλωσαν ότι η δεύτερη ήταν κάτι που περίμεναν από τη Ρωσία.

Εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για κλιμάκωση της σύγκρουσης, οι μετοχές των ακόλουθων εταιρειών κυβερνοασφάλειας σημείωσαν άλμα, πιο αναλυτικά:

  • Telos – άνοδο άνω του 20%
  • Palo Alto Networks – άνοδο 13%
  • CrowdStrike –  άνοδο 13%
  • Mandiant – άνοδο 12%

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,5% και ο σύνθετος δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 3%. Ο αναλυτής της Wedbush Securities, Dan Ives, σημείωσε σχετικά ότι οι προβληματισμοί που υπάρχουν για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να προσθέσουν 200 έως 300 μονάδες βάσης ανάπτυξης στον κλάδο, ο οποίος, όπως είπε, είναι ήδη έτοιμος να αυξηθεί κατά 20% σε ετήσια βάση το 2022.

Με ένα σημαντικά αυξημένο επίπεδο κυβερνοεπιθέσεων να εμφανίζεται τώρα στον ορίζοντα, οι πρόσθετες αναπτυξιακές “ουρές” για τον τομέα της κυβερνοασφάλειας δείχνουν ότι θα αποτελέσει κέντρο ενδιαφέροντος για τους επενδυτές στον χώρο της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια αυτής της αναταραχής που επικρατεί τώρα στην αγορά, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις