Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Payhawk: Η πρώτη unicorn από την Βουλγαρία με νέο fund 191 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία συγκέντρωσε 99 εκατ. ευρώ και πλέον κοιτάει μακριά με το βλέμμα της "unicorn".

Μόλις 3 μήνες μετά την χρηματοδότηση σειράς Β όπου έλαβε 99 εκατ. ευρώ, η Payhawk πρόσθεσε νέα κεφάλαια ύψους 191 εκατ. ευρώ, γεγονός που την κατέστησε unicorn. Στη χρηματοδότηση επικράτησε η Lightspeed Venture Partners, ενώ στο γύρο συμμετέχουν και άλλοι νέοι επενδυτές, όπως οι Sprints Capital, Endeavour Catalyst, HubSpot Ventures και Jigsaw VC. Στον γύρο συμμετέχουν επίσης όλοι οι υφιστάμενοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Greenoaks, QED Partners και Earlybird Digital East.

Η Payhawk ιδρύθηκε στη Σόφια ενώ έχει γραφεία στο Λονδίνο, τη Σόφια, το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη, αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς επεκτείνοντας τη λύση πληρωμών και εξόδων της. Η εταιρεία αναμένεται να λειτουργήσει ως καταλύτης για το βουλγαρικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, συνεχίζοντας να προσελκύει και να διατηρεί το κορυφαίο 1% των ταλέντων της αγοράς.

Η Payhawk έχει αναπτύξει μια ενιαία πλατφόρμα συνδυάζοντας εργαλεία πληρωμών, χρηματοοικονομικού λογισμικού για τον έλεγχο των δαπανών της εταιρείας. Η επιχείρηση παρέχει επίσης μια πρωτοποριακή στον κλάδο επιστροφή μετρητών 3% στις πληρωμές με κάρτα, επιτρέποντας στους πελάτες να μηδενίσουν το κόστος της συνδρομής τους αξιοποιώντας το Apple Pay και το Google Pay, παρέχοντας τους συγχρόνως ένα λογισμικό επιχειρηματικού επιπέδου.

Η Payhawk αναδείχθηκε ως η κορυφαία πλατφόρμα για τους εταιρικούς πελάτες, ιδίως εκείνους με πολυεθνικό αποτύπωμα, και παράλληλα εξυπηρετεί σημαντικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε 30 χώρες σε διάφορους κλάδους, νομίσματα και μεθόδους πληρωμής. Πρόσφατα, μάλιστα, ο όγκος των συναλλαγών μέσω της πλατφόρμας έχει αυξηθεί κατά 663% και συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό άνω του 45% από μήνα σε μήνα τον Οκτώβριο.

Νέα επέκταση και σχέδια 

Με τα επιπλέον κεφάλαια, η Payhawk διαθέτει πλέον την απαιτούμενη οικονομική επιρροή για να επεκτείνει επιθετικά την παρουσία της στην αγορά των μεσαίων επιχειρήσεων και να συνεχίσει τα φιλόδοξα σχέδια παγκόσμιας επέκτασης. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την ανάπτυξη της ομάδας προϊόντων, προσθέτοντας επιπλέον 60 ανώτερους μηχανικούς λογισμικού στη Σόφια.

Ο μονόκερος αναπτύσσεται για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των πελατών για νέα χαρακτηριστικά, όπως η παρακολούθηση και η ημερήσια αποζημίωση, υπό το πρίσμα της αυξημένης απόδοσης των επαγγελματικών ταξιδιών. Θα επεκταθούν επίσης και άλλα υφιστάμενα χαρακτηριστικά για εταιρικούς πελάτες, όπως η ενσωμάτωση της Oracle Netsuite, η διαχείριση συνδρομών και οι προϋπολογισμοί.

Βασιζόμενη στη δυναμική από την πρώτη εισροή κεφαλαίων σειράς Β, η Payhawk πρόκειται να ανοίξει γραφεία στο Άμστερνταμ και το Παρίσι τον Μάρτιο και στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο. Ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας πρόκειται επίσης να τριπλασιαστεί από 100 σε πάνω από 300 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με τα επιπλέον κεφάλαια να τροφοδοτούν μια ανανεωμένη ώθηση πωλήσεων και μάρκετινγκ για περαιτέρω επέκταση στην αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις